Reddingsboot Abraham Fock steekt kop in het zand!


Voor de vele toeristen is het altijd een fantastisch gebeuren om de Paardenreddingsboot te water zien gaan op het strand van Buren Ameland, jaarlijks tijdens het Midzomerfeest. De duizenden belangstellenden staan tot diep in het water, staan hoog op de duintoppen. Van verre zijn de rupsbanden van de trailer te horen, waarop de Abraham Fock staat, zij kletteren over het wegdek. Een machtig mooi geluid. Gisteren gingxa0de demonstratiexa0niet zo, zoals het allemaal zou moeten gaan. Bij de strandopgang van Buren ging het direct al mis. Halverwege kwam de voorman te struikelen, vxf3xf3r de paarden. Enige paniek en de gehele stoet kwam stil te staan. Gelukkig liep dit allemaal goed af. Met behulp van de stoere vrijwilligers,xa0nu een keer trekkendxa0aan de touwen, werd de reddingboot over de strandovergang gesleept, op naar het strand. Rijen dik stond het publiek rondom de plaats waar de tewaterlating zouxa0moeten plaatsvinden. De paarden trokken uit alle macht het geheel het waterxa0in en toen ging het helemaal mis. In de geulxa0stond te weinig water. Bij mezelf kwam het water ietsxa0boven de knie! De reddingboot schoot met de punt in het zand en bleef half op de trailer staan.xa0Bij de poging om de trailer het strand opxa0te trekken, ging xe9xe9n van de paarden onderuit. Dat zag er bepaald niet leuk uit! Met hulp van enkele voerlieden liep dit allemaal goed af.xa0Er werd door de paarden en mannen getrokken en geduwd aan de boot, maar er zat geen beweging in!xa0Er stond simpelweg te weinig water in de geul. Zonder ook maar een meter gevaren te hebben, werd de reddingboot gedraaid en weer op de trailer getrokken…! Het publiek begreep er weinig tot niks van, wat er tijdens deze tewaterlating gebeurde. Eilanders verlieten teleurgesteld het strand van Buren. Ik hoorde een man tegen z’n kinderen zeggen: Wat een amateuristisch gebeuren! Daar had het gisteravond inderdaad veel van. Maar in augustus komt er opnieuw een tewaterlating, maar danxa0in Hollum. Daar zal het volgens het boekje gaan.
Open FOTOLINK via druk op onderstaand Fotootje!
paardenreddingsboot buren 2012
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

0 reacties op Reddingsboot Abraham Fock steekt kop in het zand!

  1. Mooie fotos Nanne,maar jammer dat dit evenement mislukte. Eigenlijk niet verwonderlijk dat het zulk laagwater was. Want de dag tevoren was de maanstand eerste kwartier en dan heb je net als bij laatste kwartier het zogenaamde “doodtij”, wat vaak ook nog de volgende dag merkbaar is. Maar daar hebben sommige badgasten met domme kommentaren natuurlijk geen benul van, alhoewel je dat eigenlijk wel leert op school.

  2. Andre Ruygh zegt:

    Hallo Nanne,
    Op de site met de paardenreddingboot staat boven de foto de naam Anna Margaretha maaar dat is de boot van de KNRM in de Ballumerbocht. De paardenboot is de Abraham Fock.
    Gr Andre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s