Kennedymars Fryslxe2n 2012 in Woord en Fotolink (59 foto's)

Het is niet alleen het lopen van de Kennedymars Fryslxe2n, het zijn ook de dagen ervoor en erna. Allereerst bouw je een gezonde spanning op. Dat begon bij mij echt een paar dagen voor de dag van de start. Op de dag van de start ben je bijna alleen nog gefocust op de 80 kilometers die je voor een groot deel x91s nachts gaat lopen. Samen met Pietsje waren we al een paar uur voor de start in de grote feesttent in Wouterswoude. Je ontmoet allemaal bekende lopers en maakt met hen een praatje. De xe9xe9n heeft zich beter voorbereid dan de ander, maar het belangrijkste: Je wilt hem weer gaan lopen, de Kennedymars. Je staat te popelen om te starten. Dan valt het startschot en de eerste honderden meters zijn echt fantastisch. Je loopt door een haag van juichende mensen de duisternis in, richting Dokkum. Rond middernacht kom je opnieuw door de feesttent en dan ga je de diepe duisternis opnieuw in richting de Falom. Daar begon het te regenen en moesten de ponchox92s te voorschijn gehaald worden. De stemming bleef echter opperbest en al snel werd bekend dat het rond een uur of half vier weer droog zou worden…!
Inderdaad op het 40 kilometerpunt werd het droog en konden we beginnen aan de laatste fase van de Kennedymars. Het liep als een speer. Het voelde allemaal goed en we hadden nergens last van. De gehele tocht heb ik met Kea Lootsma gelopen. Van een mooie zonsopgang konden we deze keer niet genieten. Integendeel…, het bleef lang donker en het was daarna lang grauw en grijs. Het zag er een beetje triest uit. Later kwam het zonnetje te voorschijn, dit moet in de omgeving van Oudwoude geweest zijn. Uiteindelijk kwamen we om 11.16 uur over de finish. Een prachtige Kennedymars Fryslxe2n, met een grote pluim voor de organisatie en de vele vrijwilligers. Want in totaal liepen x91s nachts ruim duizend wandelaars door Friese Wxe2lden. Ieder had zijn afstand uitgezocht om te lopen. Onderstaande Feiko, haalde al snel na de finish zijn misgelopen slaap in.
Ik kijk nu al uit naar mijn zevende Kennedymars Fryslxe2n. Dit wordt een speciale editie. Maar allereerst ga ik een beetje nagenieten. Ongeschonden ben ik uit deze Kennedymars gekomen, geen blessures en geen blaren. Wel gingen zaterdagavond erg vroeg mijn oogluikjes dicht. Maar dat kan ook bijna niet anders, na een slapeloze nacht.
Fotolink met 59 Fotox92s! Druk op het fotootje.
kennedymars2012
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s