Genieten van de zon op de laatste woensdag in augustus: Rondje Lauwersmeer fietsen!

Wat een schitterende woensdag, de laatste woensdag in augustus alweer. Het was gewoon nog zomers te noemen. Ik besloot vanmiddag om te gaan fietsen. Een duidelijke bestemming had ik bij mijn vertrek niet. Het kon nog alle kanten op. Gaandeweg de rit kreeg ik het idee om een rondje Lauwersoog te maken….!
Stom genoeg, had ik me niet voorbereid en slechts een flesje water bij me. Maar het bleef droog en het zonnetje bleef schijnen. Via binnen-weggetjes kwam ik uiteindelijk via Ee in Anjum terecht. Fietsen door het weidse landschap, de Anjummer Kolken genaamd. Een prachtig gebied met de nodige vogels. De landbouwboeren waren druk bezig met de aardappelen. Wat treffen die een prachtig weer, dat doet alleen al de kwaliteit erg goed.
Opvallend was een grote groep fietsers. Deze kinderen, 80 in totaal kwamen uit Vlaanderen en gingen wadlopen. Ze fietsten keurig achter elkaar, zonder te mokken, zonder te klieren! Wat een discipline. Op de zeedijk voor Lauwersoog werd volop genoten van het prachtige uitzicht over het mooie Wad. In Lauwersoog was het echt heel erg rustig. Uiteindelijk ben ik via Vierhuizen naar Zoutkamp gefietst. Daarna via Munnekezijl en Warfstermolen naar Kollumerpomp. Een mooie omgeving. Een omgeving waar we binnenkort de Pompster-Ryd-Rintocht gaan lopen. Zo werd een klein blokje fietsen, toch nog een behoorlijke fietstocht.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s