Leeuwarder Courant op Tabloid.

 

Vandaag is de Leeuwarder Courant op Tabloid verschenen. Er is van te voren al een lange tijd over gesproken en geschreven, maar vanmorgen was het dan zover. Vrijdag namen we afscheid van het vertrouwde Broadsheet-formaat. Velen zaten belangstellend uit te kijken op de nieuwe LC en ook ik was erg benieuwd naar de nieuwe krant. Zelf ben ik een groot voorstander van het oude broadsheet-formaat. Dit blijf ik echt krantenlezen vinden! Maar, objectief gezien zag de nieuwe LC er goed uit! Het is een kwestie van wennen en over een tijdje weten we gewoon niet beter. Toch vind ik een tabloid-krant altijd iets hebben van een gratis krant xe0 la Metro of Spits. Ik weet het: Het is een handzamer formaat. Toch een paar kritische opmerkingen. Wat ik vooral mis is de vertrouwde Economie-pagina op pagina 2. Bij het openslaan van de oude LC ging mijn blik altijd richting pagina 2. Een pagina met goed nieuws, maar ook een pagina met slecht nieuws, met name over het bedrijfsleven. Volgens mij ook een goed-gelezen pagina, of een pagina die menig nieuwsgierige blik trok! Aan de indeling van de diverse katernen moet ik nog even wennen. Dit is denk ik een kwestie van tijd. Erg storend vind ik echter het feit dat fotox92s doorlopen op twee los van elkaar liggende paginax92s. Let maar eens op: Je krijgt dan bijvoorbeeld dat je iemands gezicht doorsnijdt met een stuk wit, links en rechts. Ook de witverdeling tussen de woorden, in de kop van het desbetreffende artikel, is dan een probleem. Teveel wit tussen de woorden, links en rechts. Daarnaast is het registeren een probleem. De foto op de linker pagina ligt vaak niet op xe9xe9n lijn met de foto op de rechterpagina. Dan praat ik nog niet eens over het kleurverschil van de foto op links en rechts. Dit heb ik altijd al storend gevonden en blijf het vinden! Ik zeg het altijd maar zo: Je koopt toch ook geen txe9 groot schilderij, die niet op de wand in je kamer past en daarom maar deels over de deur hangt en deze doormidden snijdt..! Een foto is xe9xe9n geheel en die plaats je op xe9xe9n pagina en snij je niet in twee delen! Uitgezonderd natuurlijk een doorlopende foto in het hart van een katern. Een kwestie van wennen dus, de nieuwe Leeuwarder Courant!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

0 reacties op Leeuwarder Courant op Tabloid.

  1. Antje zegt:

    Tsja, het is echt wennen hoor, zoals ik op FB al schrijf, ik hou niet van al die losse inlegkranten… Wij lezen hem niet alleen, dus moet je alles weer in elkaar puzzelen….
    Verder zal het in de loop van de tijd wel “gewoon” gaan voelen hoop ik…… Het is nu even aftasten en zoeken, maar ook dat komt goed….

  2. J.Kroontje zegt:

    Lang gehoopt op overgang naar tabloid-formaat. Nu gerealiseerd. In boppesclach !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s