Het Noarderleech en het jongvee van LIA, maar ook Het Tempeltje van Ids Willemsma.

 

Vanmorgen eerst rustig zitten koffiedrinken, om daarna de wekelijkse boodschappen te halen. Het klinkt altijd als hetzelfde liedje, maar het is wel iets wat moet gebeuren. Wat gaan die weken ontzettend snel voorbij. De winkels liggen ondertussen vol met Sinterklaas-lekkernijen. Tot nog toe kan ik de verleiding weerstaan. Wat dat betreft heb ik wel zwakker in mx92n schoenen gestaan.
Vanmiddag ben ik met Jelmer naar het Noarderleech geweest. Het is als het ware een leeg landschap in het uiterste noorden van Friesland, grenzend aan de Waddenzee. Een kweldergebied, gelegen tussen zeedijk en Waddenzee, waar eb en vloed vrij spel hebben. Een fantastisch natuurgebied, waar op dit moment duizenden en nog eens duizenden vogels verblijven. Ik kom er graag en niet alleen om de vogels…! Je bent daar alleen, je bent er xe9xe9n met de natuur. Het is tevens genieten van de prachtige kleuren en het enorme weidse landschap.
Met het blote oog zie je Ameland aan de horizon liggen, maar ook zag ik vanmiddag Terschelling liggen. Bovenop de zeedijk is altijd Het Tempeltje van Ids Willemsma een trekker. Dit mooie kunstwerk kwam in 1993 tot stand en was een opdracht van Waterschap Friesland in samenwerking met Keunstwurk. Aanleiding voor deze opdracht was de voltooiing van de verhoging van de Friese zeedijken in het kader van de landelijke Deltawerken. In elk geval, het leverde vanmiddag weer een aantal mooie fotox92s op! Ja LIA, ik ben dus ook naar Blija geweest! Een fantastische omgeving om fotox92s te maken, maar daar weet jij alles van!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s