Sinterklaas komt aan met de Oerd-Stoomboot op Ameland.

 

 

We hebben het gistermorgen vooral rustig aan gedaan. Het was een erg koude morgen. Thuis lekker koffiedrinken en daarna hebben we genoten van Kunstmaand Ameland. In Buren hebben we de Amelander Amateur Kunstenaars bewonderd, zij hangen op twee verschillende locaties in het dorp. (het werd mijn derde bezoekje…) Het is verrassende kunst en absoluut een bezoekje waard! Wat een talent op Ameland! Daarna zijn we naar Nes gereden en hebben daar vooral gekeken naar het werk van kunstenares Nadja Smit. Zij heeft in anderhalf jaar tijd ontzettend veel en erg mooi werk geproduceerd! Natuurlijk is een bezoekje aan ateljee.jee.ee ook altijd de moeite waard! D’r hing toch een verdomd mooi schilderijtje van de bekende Jan Epping. Jan vertelde dat recensent Sytze Singelsma het Belvedxe8re-waardig vond. Ik ben het daar volkomen mee eens! Een juweeltje! Na Nes kwam Ballum aan de beurt. Allereerst naar de gevarieerde en mooie kunst op Roosdunen. Het werk in Bo Lumen is elk jaar weer toppie. Heel veel kunst hebben we gisteren bewonderd en daarna begon m’n hartje sneller te kloppen.

De aankomst van Sinterklaas op Ameland. Wat een prachtige happening. Bussen vol met kinderen uit Hollum en Ballum zie je naar de veerdam rijden en het is me een drukte van belang. De Oerd-Stoomboot kwam deze keer echt uit de dichte mist opdoemen. Na aankomst gaat de hele stoet naar het centrum van Nes, waar een echt Sinterklaasfeest losbarst. ’s Avonds hebben we gegeten buiten de deur bij onze sympathieke buren: StrAnders.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sinterklaas komt aan met de Oerd-Stoomboot op Ameland.

  1. Beste Nanne dat over het “belverdere waardig ” heeft Sytse zeker niet gezegt. Ik begon daar bij Jan Epping over dan hij misschien wel gekeken naar een schilderij van Tames Oud welke in het Belverdere hangt. Misschien dat dat al een compliment is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s