Het grote verdriet van een rouwende zwaan…, om de dood van de partner!

 

P1010711

Vandaag hebben we dan eindelijk weer eens de zon gezien. Hij bestaat nog en het geeft nog enige warmte ook! Want zodra de zon scheen en je kroop in een beschut hoekje, dan voelde het direct behaaglijk warm. De natuur speelt ook direct daarop in. Vanmorgen was een merel in onze achtertuin op zoek naar een mooi plekkie in de heg, om een nestje te bouwen. Wat dat betreft trekken ze zich niks aan van de koude, ze krijgen last van nesteldrang. Trouwens toen we vanmorgen nog in bed lagen hoorde ik toch heel duidelijk krolse katten! Vanmiddag moest ik de auto naar de garage in Dokkum brengen, voor de zogenaamde 50.000 kilometerbeurt! Ik ben lopend via de Dokkumer EE en Sybrandhûs terug gelopen. Ook de hazen hebben duidelijk het voorjaar in de kop. In één weiland zag ik vijf hazen achter elkaar aan jakkeren. De hormaantjes van opwinding jagen door de lichaampjes. Altijd weer een schitterend moment om naar te kijken.
P1010712
P1010719
Er stond vanmorgen een zwaan midden op de weg … aldus mijn vrouw! Toevallig liep ik vanmiddag langs hetzelfde weggetje en aan de overkant van de sloot waggelde een ietwat verdrietige zwaan. In de sloot lag het kadaver van een dode zwaan, in verre staat van ontbinding. Waarschijnlijk zit de partner van deze dode zwaan midden in een rouwproces. Ik weet niet precies hoe dit gaat bij zwanen. Is Nanne thuis…., zo kwam vanmiddag buurvrouw Annie binnenstormen…! Er zat een reiger bovenop de schoorsteen en dit midden in een woonwijk. Dus snel een foto gemaakt! Misschien last van koude voeten?! Overigens de gele waterfiets dobberde in de Dokkumer EE. Klaar voor het seizoen.
P1010715
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het grote verdriet van een rouwende zwaan…, om de dood van de partner!

  1. Antje zegt:

    Krolse katten hebben we hier vooral ’s nachts veel last van, heel vervelend. In de berkenboom bij de achterburen zijn de Turkse tortels aan het nestje bouwen en inderdaad zoeken de koolmeesjes ook al om een nestkastje en begint de natuurlijk lekker tot leven te komen. De krokussen zijn boven de grond, nu nog een paar dagen zon en dan gaan ze vast open…

  2. Antsje zegt:

    Ik weet ook niet hoe dat gaat bij zwanen
    Maar het is zielig, maar ja zo is de natuur
    Bij ons hoor je vooral nachts(omdat het dan stil is) de meerkoeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s