Zomertijd … Volop Zon en Warmte op Ameland!

P1230600

Vandaag weer eens een opgewekt en een bijna zomers bericht, mét foto’s uit het archief! Ik ben een jaar terug gegaan in de tijd. Naar 24 en 25 maart 2012. We verbleven een paar dagen op Ameland en het was destijds schitterend en vooral zonnig weer! Warm was het. Hierop zitten we nu met z’n allen te wachten. We gaan dit jaar niet naar Ameland, met de Paasdagen. De weersberichten blijven winters en we hebben kortgeleden een winterweek op Ameland meegemaakt. We kiezen voor een dagje Amsterdam en Boarn!
P1230598
Het bericht luidde vorig jaar als volgt! Goedemorgen allemaal! Het is ZONdag! Tevens is het Zomertijd! Heerlijk, hier geniet ik van. ‘s Avonds lekker lang licht. Op dit moment schijnt op Ameland volop de zon en lijkt het een heerlijke dag te worden. Iedereen komt weer uit zijn of haar winterslaap. De natuur ontwaakt in een rap tempo. Je ziet het verschil per dag, ik zou bijna zeggen: Per uur. De vogels maken, op liefdesgebied, overuren. Voor zover ik het begrepen heb, is het rapen van kievitseieren na vandaag verleden tijd. (In 2012 werd er volop kievitseieren gevonden, het regende eieren!)
P1230595
Vanmorgen was het al heel vroeg genieten op ons terras van Papilio. Trouwens de gehele dag bleef het Ameland-blauw. Een echte ZONdag! De eerste dag van de zomertijd kon niet mooier starten. In tegenstelling met het Zuiden was het hier, met name als je in de schaduw kwam, nog vrij kil. Op het terras was het erg warm! Ik genoot vanmorgen van de zon en de absolute stilte! In korte broek en in mijn blote bast! Geen enkel geluid van een auto, geen geschreeuw, geen enkel lawaai! De absolute stilte! De oogjes dicht en met volle teugen genieten van de koffie. Geen storende elementen. Het was genieten van de vogeltjes en op de achtergrond het ruisen van de branding! Dat is typisch Ameland, dat is de absolute rust!
Vanmiddag mijn fiets gepakt en een ommetje gemaakt over het eiland. Onder andere gesproken met Johan Bolijn op de pier van Nes. Daarna rond Nes en door de duinen gefietst, op naar het terras bij Papilio. Daar bleek het nog steeds erg warm te zijn. Voor mij geen enkel probleem.
P1230596
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zomertijd … Volop Zon en Warmte op Ameland!

  1. ellie Nicolai zegt:

    toen wiene wy ek op Amelan……en vierden we Heit syn 65 jierdei…….
    troffen we dy ek noch yn Nes.
    Wat hawwe genoaten dat Wieken………de sinne skiende…..

  2. Dan heb je geluk gehad met het weer! Super!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s