Dagje Amsterdam, natuurverschijnsel IJsselmeer, Paleis op de Dam, Magna Plaza, De Jordaan en Galerie Moooi! (Fotolink met 101 foto’s)

P1360570

Een dagje Amsterdam! Onder winterse omstandigheden zijn we gistermorgen al vroeg richting Amsterdam vertrokken. Op de radio klinkt het: Komende Paasdagen worden kouder dan de afgelopen Kerstdagen. De wereld om ons heen is wit, zo rijden we richting Afsluitdijk. Langs de kust ligt hier een daar een ijsvloer. Bij het bekende Monument nemen we een korte stop, om te genieten van onze eigen meegenomen koffie. Wat smaakt die lekker, samen met een stukje Indische cake. Aan de overkant, richting zie ik iets heel moois, een prachtig natuurverschijnsel! De foto’s (in de Fotolink) laten het duidelijk zien. Misschien nog wel mooier (!) dan het kruiend ijs! Rond 11.00 uur zijn we in Amsterdam-Noord en met de Pont gaan we naar de overkant, naar het Centraal Station. Heerlijk om weer te genieten van het kleurrijke stadse leven in Amsterdam. We gaan allereerst een kijkje nemen in De Beijenkorf, om vervolgens van het leven op De Dam te genieten. Grote groepen buitenlandse toeristen laten zich informeren door stadsgidsen. Op De Dam is een grote kermis. Voor Madame Tussauds staat een enorme rij mensen, die naar binnen willen.
P1360581
Wij hebben besloten om het Paleis op De Dam te bezoeken. Hier worden volgende maand Willem Alexander en Maxima gekroond tot koning en koningin. Het was genieten van alle pracht en praal in dit schitterende paleis. Voor een ieder een echte aanrader om zelf eens een kijkje te gaan nemen. De plek waar volgende maand de handtekeningen worden gezet, hebben we van zeer nabij gezien en in de Fotolink bevind zich daarvan een foto.
P1360617
Maar ook in het mooie Magna Plaza is het altijd genieten (Zie foto´s). Daarna zijn we langzaam richting De Jordaan gelopen, op naar zoon Jelmer. Want daar kwamen we per slot van rekening voor naar Amsterdam. Ondertussen werd nog wel eens een mooi winkeltje bezocht. Van Jelmer hoorden we mooie Jordaanse verhalen, bijna dorpse verhalen. Op de terugweg richting naar het Centraal Station, hebben we nog de prachtige Galerie Moooi bezocht ( www.moooi.com). Het allerlaatste bezoekje was voor een heel mooi en apart winkeltje met de voortreffelijke naam: Het Grote Avontuur!
P1360655
Op de terugweg naar Friesland … begon het opnieuw te sneeuwen. Maar een dagje Amsterdam is erg leuk en eerlijk gezegd: Veel te kort!
Druk op onderstaande foto om Link te openen.
amsterdam29maart
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s