Vreugde en verdriet staan vandaag heel dicht naast elkaar bij NDC Mediagroep.

P1060067Het was bijna symbolisch vandaag. Grauwe en vooral donkere wolken pakten samen boven Friesland, Groningen en Drenthe. Niet te vergeten de Polders! Vandaag werd het een spannende dag voor mijn 750 oud-collega’s die tot en met vandaag nog werkzaam waren bij de Noordelijke Dagblad Combinatie. 250 fte kregen in de loop van de dag te horen dat ze het krantenbedrijf moeten verlaten. Sinds anderhalf jaar werk ik niet meer bij dit bedrijf. Vandaag voel ik me er zeer dichtbij betrokken. Breng vandaag nogal veel tijd door achter de computer en via Facebook word ik van tijd tot tijd op de hoogte gebracht. De berichten druppelden langzaam binnen … er vielen namen van oud-collega’s … zij moeten afscheid nemen van een werkzaam leven en gaan de onzekerheid tegemoet. De één met groot verdriet en woede een ander die dit moment aangrijpt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ieder op zijn eigen manier. Dit deed me een beetje denken aan het opvallende licht. Eerder deze week, toen de zon nog volop scheen. Twee zware glazen kaarsenstaanders van Kosta Boda uit Zweden staan in de vensterbank. Door de felle zon kaatste op de één of andere manier een fraai schijnsel, via het glaswerk van Kosta Boda, tegen het plafond. Het had iets mysterieus. Laat het voor mijn oud-collega’s een symbool zijn. Dat na deze ellendige dag(en) misschien een nieuwe aangename periode aanbreekt. Een lichtpuntje naar een toekomst met nieuwe uitdagingen.

*Ondertussen zijn we iets verder in de tijd en heb ik vele namen gehoord die het slagveld hebben moeten verlaten … en vraag ik me terecht af: Wat blijft er kwalitatief over van bijvoorbeeld een Leeuwarder Courant?!
P1060069
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vreugde en verdriet staan vandaag heel dicht naast elkaar bij NDC Mediagroep.

  1. marrit zegt:

    Ik heb niet veel anders gedaan en gedacht dan jouw Nanne….heb niet veel andere woorden dan iedereen heel veel succes te wensen………… maar eigenwijs genoeg wens ik me dat zelf ook nog steeds een jaar is zomaar voorbij en wat heb ik nu heel gedaan? Van het ene baantje in de andere hoppen me suf solliciteren frustreren omdat het niet meer zo is zoals het was. De ene screening na de andere bij uitzendburo’s met van die jonge grietjes die de wereld willen verbeteren……Tsja ik mag dan van “geluk” spreken omdat het vorig jaar al zover was. Er is leven na NDC dat zeker maar mensen allemaal heel veel sterkte gewenst. Marrit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s