Gestuntel met Potvis van Terschelling in haven van Harlingen enne alledaagse dingetjes!

P1080934P1080935

Vanmorgen bespeurde ik enige tegenzin bij mezelf om te gaan lopen. Zoals elke dag was ik vroeg opgestaan, maar het oogde buiten niet bepaald stabiel. De wind huilde om het chalet en bij het naar buiten kijken zag ik alleen maar jagende wolkenpartijen. Donker en dreigend van kleur. Het zou maar zo kunnen regenen. Ik keek westwaarts, waar de lucht ontzettend grauw en grijs was, ik keek oostwaarts waar in het uiterste oosten het zonnetje leek te schijnen. Je bent ook niet van zout, sprak ik mezelf in en trok m’n wandelschoenen aan. Bij het naderen van de strandovergang hoorde ik het ronken van zware motoren. Altijd weer een verrassing om te zien waar men nou weer mee bezig zou zijn. M’n eerste blik op het strand waren de strandstoelen bij het strandpaviljoen. Waarschijnlijk de laatste avond nog gebruikt voor amoureuze toestanden . Althans zo zag het er wel een beetje uit. Langs het strand lopend voer de WL20 met me. Een vissersboot volop in bedrijf, achtervolgd door een kolonie meeuwen. Op dek was iemand in geel oliepak bezig met de verwerking van de vis. Deze boot zorgde dus voor het geronk, overigens een prachtgeluid. We hadden ongeveer dezelfde snelheid. Thans regent het. Vanmiddag had ik al begrepen dat het later zou eindigen met regen. Geen enkel probleem, maar ik had wel besloten om nogmaals een blik te werpen op het strand. Nu was men vanaf de vloedlijn met hengels aan het zeevissen.
P1080940
Terugkerend langs de duinen spotte ik een koe met een kalf. De jongeling had dorst en porde behoorlijk in de uier van moeder-koe! Nieuws was vandaag de Potvis van Terschelling. Gisteren aangespoeld op de Boschplaat. Protocol of geen protocol, de eilanders hebben eigenhandig gehandeld en geprobeerd het dier te redden. Zou ik ook doen. Eventjes heb ik gehoopt dat hen dit zou slagen … dan was het misschien aangespoeld op het strand van Ameland. Vandaag is het dier met boten naar Harlingen gesleept en daar is het grote gestuntel begonnen! Uit alle macht probeert met de potvis uit het water te krijgen. Touw om de staart en hijsen maar …., lukt niet! Dan maar liggend uit het water zien te krijgen …. kletst het arme dier opnieuw in het water! Naar mijn idee had het dier op de Boschplaat moeten blijven liggen en had de natuur z’n werk kunnen doen…!
P1080939
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gestuntel met Potvis van Terschelling in haven van Harlingen enne alledaagse dingetjes!

  1. Antje zegt:

    Ja, die potvis, het is een heel gedoe en waarom?? Voor de wetenschap dus……. Het is maar goed dat het dier het zelf niet weet…

  2. Het skelet is veel geld waard… Dat laten ze niet op het strand liggen lijkt me… Maar een gestuntel was het zeker. Hebben ze in Harlingen niet een scheepshelling? Dan hadden ze ‘m op het droge kunnen slepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s