Rondje Ameland op de fiets en te voet, tijdens een prachtige nazomerdag.

P1110872
Ik kom zojuist van het strand. Het zag er naar uit dat we vanavond opnieuw een erg mooie zonsondergang zouden krijgen. Misschien nog wel mooier als gisteren. Het werd hem echter niet vanavond. Terwijl ik naar het strand liep trok de lucht langzaam dicht met een dikke bewolking. Onderstaande foto’s heb ik gisteravond gemaakt toen ik in Holwerd op de boot naar Ameland stapte. Dan is het genieten. Echter voor je het beseft is al het mooie verdwenen. Het verandert bijna van minuut tot minuut. Vandaag heeft de herfst z’n intrede gedaan. Het daglicht wordt korter en korter. Ook ’s morgens is het echt merkbaar. Vanmorgen stond ik om acht uur op het strand bij Buren. Er stond geen zuchtje wind en voor de strandovergang van Nes had ik m’n Kea-jackje al om m’n middel geknoopt. Het was benauwd. Momenteel is het rustig op het eiland, af en toe eens grote groep, die een introductieweekend hebben.
P1110860
Iets wat ik niet vaak tegenkom is een jager die negen konijnen aan het stuur heeft hangen. Je kunt ervan denken wat je d’r van denken wil, ook het jagen op wild is gebonden aan strenge regels! Het doet me altijd denken aan vroeger. Toen nam m’n heit ons ’s avonds mee de stal in. Buiten was het donker en aan een balk hing een haas. Het mes ging er in, gadegeslagen door ons en door de omringende koeien. Daarna moest het korte tijd ‘rotten’ en dan pas konden we d’r heerlijk van smullen. Mag ik de foto plaatsen vroeg ik de jager … natuurlijk mag dit, anders had ik hier niet zo in het openbaar gefietst. Duidelijk!
P1110863
Buurman Jaap en buurvrouw Trui zijn momenteel druk bezig met het zoeken van cranberries. Vanmorgen stond er een emmer met die kleine vruchtjes, bij de buren op tafel. Terschelling staat bekend om de cranberries, maar ook op Ameland komen ze voor. Omdat het vanmiddag nog steeds fantastisch weer was, ben ik op de fiets naar Hollum geweest. Ik moest even bij de welbekende palen op het strand kijken. Op de terugweg lag er midden op het fietspad een duinkonijntje: Dood!
P1110850P1110837
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rondje Ameland op de fiets en te voet, tijdens een prachtige nazomerdag.

  1. Jetty zegt:

    En ze staan er op 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s