Aldeboarn heeft twee weekenden de deuren geopend om kunst en verzameling te tonen.

P1110698Weekend en het lijkt een zonnig weekend te worden. Een weekend boordevol leuke activiteiten. Opvallend is de nieuwe activiteit van Aldeboarn. In het prachtige dorpje kun je twee weekenden lang de deur plat lopen bij veel dorpsbewoners. Zij openen namelijk hun deuren voor de geïnteresseerden. Staan er dan veel huizen te koop in Aldeboarn, zou je bijna denken? 

P1110712Nee, de Boarnsters willen ons laten genieten van hun verzameling, exposities van schilderijen, illustraties van Luuk Klazenga (geestelijke vader van Tomke), maar ook bronzen sculpturen, keramiek, sieraden, portret schilderijen, oude tractoren en landbouwmachines, houten sculpturen, een historische zandaak, klassieke motoren en auto’s, de behaalde wereldcup en medailles van Jorrit Bergsma en nog veel meer.

P1110702In de stallen bij Grietje Kleefstra is een verrassende expositie te bewonderen van Raymond Oosthout (Westein 17). Nog een voorbeeld: Bij Ardy Proot is een expositie van bronzen sculpturen en andere objecten (Andringastrjitte 36). An de Wrede en Harm Mulder fotograferen graag (Weaze 25). Veel variatie, heel veel te zien en af en toe zeer verrassend.  

Veel van de werken zijn van hobbyisten maar ook de professionele kunstenaar komt aan bod. Maar dat is nog niet alles, ook doen de musea mee, de twee kerken zijn open, en wil je een dorpswandeling maken dan kan dat samen met een gids, en op alle dagen is er live muziek! Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de plaatselijke horeca.  

P1110715Nieuwsgierig geworden? Kom dan de zaterdag en zondag van 28/29 september of 5/6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur naar Aldeboarn. De speciale routekaart kun je afhalen in het centrum van het dorp bij cafe Moeke de Bruin en cafe het Fryske Hynder. De entree is gratis! Kom naar Aldeboarn en wie weet treffen we mekaar morgen in dit ‘Kunstdorp’!

P1110719

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s