Sinterklaas uit Joure schenkt Nanne een zelfgebreide Zwarte Muts…! (Uit mijn archief, met een aanvulling.)

Vandaag ga ik weer eens terug in de tijd. Misschien wel een heel klein beetje bewust. Misschien wel een bericht met een boodschap. Het is immers weer de periode van de Goed Heiligman. Het is precies een jaar geleden dat ik een geheimzinnig postpakketje uit Spanje ontving. Misschien leest dezelfde Sint, er is overigens maar één Sinterklaas, bovenstaand bericht. Stom als ik ben…, heb ik dit weekend mijn geliefde zwarte mutsje op Ameland laten liggen. Nu zit ik zonder mutsje en heb nog minder haartjes…. dus koud! Je weet maar nooit…!
P1010282

Precies een jaar terug schreef ik het volgende:
Er zat vanmiddag een geheimzinnig postpakketje in de brievenbus…, verpakt in paars papier, met voor mij een onbekende postcode. Keurig geadresseerd aan Nanne Nicolai. Ik heb het eerst in de hal gelegd en ben toen lopend naar Dokkum gegaan. Wel dacht ik onderweg steeds: Wat kan daar toch in hemelsnaam in zitten, wat heb ik ooit eens ergens laten liggen? Wie moet mij nou zo nodig iets sturen! Geen enkel idee. Bij thuiskomst eerst koffie gezet en daarna het mysterieuze pakje geopend. Er kwam een mooie zwarte muts tevoorschijn, met in een envelop (het had iets van Spanje…) een prachtig gedicht. Met de groetnis fan Sinterklaas. Toen ging er bij mij een lichtje op. Op Facebook heb ik, een tijdje terug, Antje uit Joure een beetje zitten te plagen… over het breien van mutsjes, sjaals en wanten voor haar kleinkinderen. Toen heb ik ook zoiets gereageerd van dat ik ook wel een eigen gebreide zwarte muts wilde hebben…! Daar kwam toen natuurlijk een negatieve reactie op: Geen tijd, kaarten maken, breien voor de familie, etc. Vandaag lag dus dat paarse pakketje in de brievenbus. Antje, reuze bedankt! Ontzettend sportief en de zwarte muts past helemaal bij me! Je vroeg me in het prachtige gedicht een foto te maken. Bij deze, Antje.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sinterklaas uit Joure schenkt Nanne een zelfgebreide Zwarte Muts…! (Uit mijn archief, met een aanvulling.)

  1. Wondelgijn zegt:

    Ik had ook al zo’n mysterieus pakje in de post zitten! Van Sint Nicolaas… Dat was het enige dat er als afzender bijstond. Tja. Wie o wie???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s