IJsbaan Akkerwoude beleefde een topdag, tijdens een schitterende winterdag. (30-12-2008)

Momenteel lijkt het er niet op. De winter is nog redelijk ver van ons verwijderd. Vandaag precies vijf jaar terug, was het volop winter. Er werd naar hartenlust geschaatst op de ijsbaan van Akkerwoude. Stilletjes werd er gehoopt op een Elfstedentocht. Nu is het alleen nog maar water. Een leuke anekdote. Een vriendelijke Spanjaard, op visite in Fryslân, begreep er helemaal niks van. Dat hier op geschaatst wordt, nadat het een paar dagen heeft gevroren. Enne dat er rondom het water dan ook nog eens lantaarnpalen staan…. dat zou dan wel voor de vissen zijn… om die bij te lichten.
ijsbaankkerwoude30december 028 ijsbaankkerwoude30december 061
Op 30 december 2008 schreef ik het volgende. Wat was het vandaag een schitterende winterdag! Het heeft vannacht behoorlijk gevroren, maar het zonnetje was erbij en de wind is iets gaan liggen…., een dag om buiten te zijn en te genieten van het prachtige weer! Velen hadden vandaag een vrije dag en dat was te merken. Daarnaast genieten de kinderen van de schoolvakantie. Het was erg druk op de mooi gelegen ijsbaan van Akkerwoude. Wat een fantastisch beeld is dat, al die schaatsende mensen. Jong en oud. Een generatie kinderen die nog nooit op natuurijs hebben gestaan. Ouderen met hernia, die ondanks de rugpijn, nog eenmaal de sfeer van het schaatsen willen proeven. Voor hun gevoel moet er geschaatst worden. Er werd gelachen, heel veel gelachen. Er werd gehuild…, want van vallen en opstaan moet je het leren. Kortom er heerste een gezellige sfeer op die sfeervolle ijsbaan van Akkerwoude. De IJsvereniging had een topdag!
ijsbaankkerwoude30december 062 ijsbaankkerwoude30december 066 ijsbaankkerwoude30december 081 ijsbaankkerwoude30december 084
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s