Cultuurprijs en Sportprijzen Dantumadiel 2013 uitgereikt. Miriam Hollander en Dennis Veenker hebben Olympische ambities.

 

Op de drukbezochte uitreiking van de cultuur en sportprijzen in de Beijer te Rinsumageast zijn woensdagavond de winnaars bekendgemaakt.

Tiffany van der Wal zong, met begeleiding, tijdens deze gezellige avond in De Beijer. Perfect geluid en de juiste sfeer tijdens de uitreiking van de Sport en Cultuurprijzen.

P1210076

Allereerst werd dressuuramazone Miriam Hollander verkozen tot Sportfrou fan it jier. Zij heeft met haar paard Wilfonia in 2013 het Grand Prix niveau gehaald, het hoogste niveau in de dressuursport.

P1210120Atleet en polsstokspringer Dennis Veenker werd verkozen tot Sportman van it jier. Met een hoogte van 4,60 meter verbrak hij het Noord-Nederlands record polsstokhoogspringen. Bij de Nederlandse kampioenschappen eindigde hij op het onderdeel polsstokhoogspringen met een evenaring bij de senioren op een 8e plaats.

P1210135Het eerste elftal van voetbalteam VCR sleepte de prijs van Sportploech fan it jier in de wacht. In 2013 is het elftal voor het eerst sinds 1997/1998 er in geslaagd weer kampioen te worden in haar voetbalcompetitie. Voor de tweede keer in 25 jaar speelt het team nu in de vierde klasse.P1210149Naast de sportprijzen reikte wethouder Ronald Dijksterhuis dit jaar ook een Oeuvre Award uit. Deze prijs ging naar een vereniging die in 2013 een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt en als vereniging unieke prestaties heeft geleverd. Het was Gymnastiek Vereniging Veenwouden, aan wie de gemeente Dantumadiel voor de eerste keer deze prijs uitreikte.P1210155De ‘Kultuerpriis 2013’ werd door wethouder Siepie Hylkema uitgereikt aan Toanielferiening ‘It moat kinne’. De toneelvereniging voerde in 2013 ter gelegenheid van hun 25 jarig bestaan een een speciaal theaterstuk uit over het leven van Johnny Cash. Na zeven uitverkochte voorstellingen stonden de acteurs op de planken voor een volle Lawei in Drachten. De recensies en de reacties van het publiek waren overweldigend en vandaar dat ook zij met een prijs naar huis gingen.P1210113

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s