Gemeente Dongeradeel druk bezig met plaatsen van nieuwe Iepen. Drie gevaarlijk uitziende tijgers bij de Primera in Damwâld!

Wanneer er een gemeenteraadsvergadering op de dinsdagavond wordt gehouden, zit ik veelal op de politieke tribune. Zo ook gisteravond. Een speciale avond, want het was de allerlaatste raadsvergadering voor de oude gemeenteraad van Dantumadiel. Er werd afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Zes raadsleden keren niet terug in de nieuwe gemeenteraad van Dantumadiel. Twee ‘oudgedienden’ ontvingen een Koninklijke Onderscheiding. Op de foto van links naar rechts: Herre Boskma CDA, Sije Heidstra van Dantumadeel ‘82, Attje Meekma CDA met KO, burgemeester Sicko Heldoorn, Wander Slomp CDA met KO, Froukje Venema en Meent Wiersma, beiden PvdA. (De nieuwe gemeenteraad wordt donderdagavond 27 maart om 19.30 uur geïnstalleerd.) Dit wordt voor mij een extra avondje gemeente-politiek.)

P1220510-001Zoals elke ochtend, of het nou een doordeweekse dag of in het weekend is, stond ik vanmorgen alweer vroeg naast het bed. Immers je weet het maar nooit, het zou maar zo kunnen dat ik de kinderen eventjes naar school zou mogen brengen. Het bleek voor mij echter een vrije morgen. Niet getreurd, genoeg andere bezigheden. Echt stilzitten komt niet in mijn woordenboek voor! Samen koffiedrinken met Dienie en Lukas en na-kletsen over de toestand van de ‘cafetaria-brand’ en de gerookte kaas. Daarna hebben we bestrating uitgezocht bij Woudstra’s Bouwmaterialen & Houtbouw in Broeksterwâld, voor onder de luifel. Eerlijk gezegd wist ik niet dat dit bedrijf zo enorm groot gegroeid was. Volop keuze! Daarna de Seat naar autodokter Bourguignon in Dokkum gebracht, voor een jaarlijkse kleine beurt. Traditie is het om dan lopend terug te keren naar Damwâld. Zo ook op deze zonnige morgen, met af en toe een spatje regen.

P1220519 P1220522Het lijkt wel dat het nieuws af en toe op straat ligt. Bij het markante gebouw van Univé Friesland in Dokkum was een schoonmaakploeg van Schoonmaakbedrijf Vlietstra bezig met een hogedrukspuit bezig de groene gevel te reinigen. Wiebelend en hoog boven de grond in een hoogwerker. Het verschil was duidelijk zichtbaar, het werd weer spic en span.

P1220527 P1220529 P1220531 P1220536Gemeente Dongeradeel was druk in de weer met het plaatsen van jonge iepen, langs de weg voor fietsers en wandelaars van Dokkum naar Damwâld. In de zware oktoberstorm hadden een groot aantal iepen het loodje gelegd. Men vertelde me tevens, dat een aantal jaren geleden enige iepen waren geveld door de bekende iepenziekte. Iepenwacht Fryslân had destijds nieuwe iepen toegezegd. Iepen met elk een uniek nummer en resistent aan de iepenziekte. Om de zoveel tijd volgt een controle. Vandaag werden tientallen nieuwe bomen geplaatst.

P1220538 P1220541Het is een beetje gewoonte geworden, om op de woensdagmorgen een Kollumer Courant te reserveren bij de Primera, in het overdekte Winkelcentrum van Damwâld. Hier stond ik vanmorgen plotseling oog in oog met drie gevaarlijk uitziende tijgers! Lia stelde me gerust en vertelde me dat Wieger druk bezig was met de etalage.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s