Wokkelvormige penis van een woerd …! Een stukje seksuele voorlichting.

P1230948 Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten…! Ook nu komt weer de vraag over het merkwaardige verhaal van de wokkelvormige penis van een woerd. Vorig jaar heb ik ditzelfde verhaal geplaatst. De vraag komt dan natuurlijk bij je op: Hoe kom ik nou bij zo’n onderwerp?! Welnu, inmiddels een aantal jaren terug liepen we de Waddenwandeltocht en op de route langs de Dokkumer EE zwommen eenden. Mij werd toen de vraag gesteld, of ik wist dat tijdens de paring van eenden het er nogal ruig aan toe kan gaan? Je zou bijna kunnen spreken van een verkrachting. Deze vraag kon ik met ja beantwoorden. Ik heb dit meerdere malen zelf gezien. Toevallig zag ik het gistermiddag in Aldeboarn en kon rustig twee foto’s maken. Het gaat er inderdaad enorm ruig aan toe. De paring vindt plaats in het water en de woerd pakt het hele liefdesspel hardhandig aan. Er is daarom ook geen enkele sprake van liefkozing! Het komt dan ook nog al eens voor dat een vrouwtjes-eend verzuipt! Dit komt door het feit dat de mannetjes eend, de woerd, een wokkelvormige penis heeft! Een Wokkel dus. Misschien denk je aan iets van een lengte van 3 of 4 centimeter. Nee, helemaal mis! Het heeft ongeveer een lengte van een 20 centimeter! Onvoorstelbaar. Dat glijdt niet zomaar even makkelijk naar binnen, d’r moet echt gewrongen worden! Het arme vrouwtjes-eendje beleeft er absoluut geen plezier aan. Dit onderwerp wekte, vorig jaar, mijn nieuwsgierigheid op en via Internet kwam ik aan de volgende informatie.

wokkeleend Gelezen op Internet: Eenden, ganzen en zwanen hebben een penis, terwijl dat bij de meeste andere vogels niet het geval is. Vrouwtjes hebben een spiraalvormige genitaal, waardoor de relatief lange penis van de woerd niet goed kan penetreren, als het vrouwtje dat niet wil. Zoals dit vaak het geval is als een alleenstaand mannetje een vrouwtje van een ander mannetje probeert te bevruchten. Alle woerden hebben een kurkentrekker-penis, of te wel een wokkel. Een eendje, genaamd de Argentijnse stekelstaart, heeft de aller langste! Er zijn woerden gevonden met een penis van 42,5 centimeter. Waar dat allemaal in het lijfje van een woerd blijft?! Buiten het paringsseizoen zit de penis, de wokkel, opgerold in het lijf van de woerd! Het lijkt wel een brandslang! Vogels, die geen penis hebben, wrijven met hun lichaamsopening tegen elkaar aan, daardoor gaan de zaadcellen van het mannetje op het vrouwtje over. Dat wrijven is een kwestie van een paar seconden!

P1230949

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wokkelvormige penis van een woerd …! Een stukje seksuele voorlichting.

  1. Elly Koopman zegt:

    Wàr een mooie foto’s van Dokkum met de tulpen en de Lemsteraken. Prachtig gewoon! En leuk die foto’s met Wiebe en Wiebe en Boukje bij de finish van de Lytse Doarpen Rintocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s