Gondelvaart Aldeboarn 2014 beleefde een fantastische zomerse editie! (125 foto’s)

P1330195P1330180P1330131‘Beleef de Gondelvaart in Aldeboarn’ luidt de slogan op de prachtige full-color frontpage van het informatieboekje van deze 69ste Gondelvaart in het mooie pittoreske dorpje gelegen aan de Boorne. Na jarenlange afwezigheid, ik liep dan immers altijd de Kennedymars Fryslân, waren we terug in het dorp met die mooie scheve kerktoren. Die momenteel, wegens restauratie, als een cadeautje is ingepakt, getooid met Friese Vlag. Natuurlijk is de Gondelvaart de hoofdmoot van deze laatste vrijdag in augustus, tijdens deze dag in Boarn. Maar er gebeuren nog zoveel meer leuke activiteiten. Vanaf 17.00 uur start er traditioneel de Grote Jaarmarkt. Dit is tevens een soort van ontmoetingsplek voor Boarnsters en oud-Boarnsters. De laatste groep komt op deze vrijdag massaal terug naar hun Aldeboarn. Eigenlijk een jaarlijks terugkerende reünie, omlijst met veel live-muziek en leuke bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld: De altijd boeiende en onbeweeglijke Levende Standbeelden.

P1330145P1330228P1330222Ondertussen heerst er ook een gezonde spanning in het dorp. De zenuwen gieren bij menigeen door de keel. Er wordt nog druk de laatste hand gelegd aan de gondels, de verlichting en het geluid wordt nog eens uitvoerig getest, tot op de laatste minuut. De deelnemers worden gekleed en met de grootste precisie geschminkt. Nog een bijzonder moment is het tijdstip waarop de deelnemers, af en toe flanerend, lopend naar de gondels buiten het dorp lopen. De vele duizenden bezoekers hebben ondertussen een mooi plekkie gezocht langs de Boorne. Rijen dik kijkt men reikhalzend uit naar het moment van de start. Om precies 21.00 uur geeft een vuurpijl het sein dat er gevaren gaat worden. Vijftien prachtige gondels trekken door Aldeboarn. Feeëriek verlicht en op elke gondel vindt een waar toneelstukje (in het klein) plaats, kort gezegd komt het daar op neer. Je moet het gewoon met eigen ogen aanschouwen! Dit jaar vond ik het kwalitatief van een zeer hoog niveau. Dit belooft wat voor volgend jaar: Dan volgt de 70ste editie van Gondelvaart in Aldeboarn!

P1330295Deelnemen aan de Gondelvaart is belangrijk, maar toch is het ook een gezonde wedstrijd. De uitslag van de 69ste Gondelvaart in Aldeboarn luidt als volgt: Winnaar is geworden: De Goudsikers van It Lege Midden. 2: Kamergeleerde, op zoek naar naar Paradijsvogel. 3: De Sneeuwkoniging. 4: De Bij. 5: The Roaring Twenties. 6: Mexicaans Restaurant. 7. Diamands are a girl’s best friend (Moulin Rouge). 8: Boarn Toers. 9: Kneppelfreed. 10: Ready Riders, Watch the Dance!. 11: Grease. 12: Sjakelien yn’e Sûkeladefabriek. 13: De Zoektocht. 14: De muur valt! 15: Full Moon. Vervolgens ging de Publieksprijs naar: De Bij van de Untfangersbuorren. Tweede werd Tusken Wâl en Skip met de Sneeuwkoningin (Had ook mijn grote voorkeur) en derde werd Eastein met The Roaring Twenties.

Druk op onderstaande foto om 125 foto’s te bekijken.

gondelvaartaldeboarn29augustus2014

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s