De Sionsberg Dokkum …. donkere wolken pakken zich samen boven dit mooie ziekenhuis! (9 foto’s).

P1390903 P1390907 P1390908Ochtendstond heeft Goud in de mond…! Het was vanmorgen nog pikkedonker en ik stond al vroeg naar het Verre Oosten te turen: Zouden we een prachtige zonsopgang krijgen? Het had er een heel klein beetje van, maar op hetzelfde moment dreef er een dik wolkentapijt het land over. Ik heb met een gerust hart Thomas en Annegreet op de fiets naar school gebracht. De Panasonic mocht thuisblijven. Nadat ik eenmaal de kinderen op school had afgeleverd, zag ik het helemaal gebeuren: Het had er iets van, of de lucht in het oosten in lichterlaaie stond. Absurd mooi, met van die prachtige windvlagen! Als de sodemieter ben ik naar huis geracet, om alsnog m’n vriendin Panasonic te halen. De zonsopkomst was echt erg mooi, echter ik had eigenlijk een minuut of vijf eerder moeten zijn.
P1390910Na de koffie werd het een fietstochtje naar Dokkum. Dit keer nog zonder handschoenen, maar ik ga ze weer snel klaarleggen. Het was behoorlijk fris! Ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum is de laatste weken volop in het nieuws. Veelal in het negatieve nieuws. Gisteren sijpelden de berichten naar buiten over het feit dat de medisch specialisten van ziekenhuis De Sionsberg onaangenaam zijn verrast door een aangekondigde opnamestop. Het personeel is per mail ingelicht. Huisartsen en ambulances mogen patiënten niet meer naar Dokkum sturen, maar worden doorgestuurd naar Drachten of Leeuwarden. De specialisten van De Sionsberg stonden al klaar, om bij een eventueel faillissement het ziekenhuis in Dokkum over te nemen. Dit zou inhouden dat de polikliniek en de huisartsenpost zouden kunnen blijven. Het is de laatste jaren een geworstel om dit ooit eens mooie en goeie ziekenhuis te behouden. Wat heeft het allemaal veel geld gekost….! Velen hebben een emotionele band met De Sionsberg. Wij hadden in het verleden ook goeie ervaringen met Dokkum. Nu zijn we geheel op Drachten gericht. Vele kennissen van me werken in dit ziekenhuis of hebben er gewerkt. De situatie is momenteel erg onduidelijk en onzeker. Voor het eind van het jaar zou er meer duidelijkheid moeten komen…! Afscheid nemen van iets moois doet altijd pijn! Eigenlijk is er al jarenlang sprake van een soort ‘sterfhuis-constructie’ in Dokkum. Nu maar hopen dat er een goeie, gespecialiseerde huisartsenpost in Dokkum blijft. Waarschijnlijk rijdt iedereen over een paar jaar, plankgas, over de nieuwe Centrale As naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten of het MCL in Leeuwarden.
P1390913 P1390915 P1390918 P1390920

*** Ziekenhuis De Sionsberg wordt eind deze week failliet verklaard. De schuldenlast van zorggroep Pasana zou maar liefst 40 miljoen bedragen. Vanmiddag werd het personeel ingelicht in de IJsherberg te Dokkum. Of er een doorstart gaat komen, wordt op dit moment druk onderzocht.
P1390919
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s