MH17 … Wij mochten vrijdag wachten op de zes lijkwagens met slachtoffers uit de Oekraïne. (10 foto’s omgeving Best Brabant).

P1400057P1400060 P1400063 P1400065De eerste dag in december werd ook meteen een koude dag. Er wordt gezegd dat de meteorologische winter begonnen is, maar als ik me niet vergis, begint die op 6 december en eindigt deze op 6 maart 2015. Een koude dag, veroorzaakt door een straffe oostenwind, die de gevoelstemperatuur behoorlijk beïnvloed. Vanmorgen allerlei kleine klusjes gedaan, o.a. korte tijd op Lukas mogen passen, ik had hem een paar dagen moeten missen! Vanmiddag ben ik dan eindelijk begonnen met het archiveren en het wegzetten van duizenden foto’s naar de externe harde schijf. Absoluut niet bepaald het mooiste werk, maar wel een must. Ik heb me nu al voorgenomen om hier volgend jaar eerder mee te beginnen. Dus alles keurig na een maand archiveren, etc. Het voornemen is goed… echter of dit me ook gaat lukken… is een goeie vraag! Laat op de middag heb ik buiten nog tegels moeten leggen. Oeps, dit was wel een verdomd koud klusje! Mijn vingers waren behoorlijk koud. Op een gegeven moment worden mijn vingers zo koud, dan worden ze helemaal wit en in een nog later stadium… zijn ze helemaal gevoelloos. Ik kan dan niet meer werken, ook het fotograferen wordt dan erg lastig. Duw ik ze maar snel kort onder de warme kraan … en het probleem is dan snel opgelost!
P1400066Bijgaande foto’s heb ik vorige week in Best gemaakt. Het is een totaal ander landschap, dan we hier in het noorden van Friesland hebben. Tijdens het lopen hoorde ik de zware vliegtuigmotoren bij de vliegbasis van Eindhoven. Een vliegtuig met aan boord de stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17, die op 17 juli waarschijnlijk uit de lucht werd geschoten, kwam terug uit de Oekraïne. Enige tijd later, toen wij huiswaarts wilden keren, moesten we direct buiten Best wachten om de snelweg op te mogen rijden. Een stoet van zes lijkwagens trok richting Den Bosch, vooraf gaand door veel motor-agenten. Best wel indrukwekkend!
P1400068 P1400069 P1400072 P1400073 P1400078
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s