Tjeerd Veenstra Burgum … Op en Top Sportman! In memoriam 1966 – 2014 (8 foto’s)

 damwaldrin 3 sept -057
Het was zaterdagmiddag 1 november jl., toen we, onverwacht, gezellig met z’n viertjes op het terras van Hotel de Jong in het centrum van Nes Ameland zaten. Tjeerd Veenstra, jij met je lieve Sandra en ik met mijn Willy. Het was de eerste dag van Kunstmaand Ameland. Bij toeval werd het een bijzondere ontmoeting, ik begrijp nu dat dit een zeer bijzondere ontmoeting geweest moet zijn, die daarom nu nog veel waardevoller is geworden. Tjeerd was met z’n Sandra een paar dagen op hun geliefd eiland. ‘Even de zinnen verzetten’, noemde Tjeerd het. Het was een mooie zaterdagmiddag, die eerste novemberdag. Het zonnetje scheen. Het was gezellig druk op het bekende kruispunt van de Reeweg en de van Heeckerenstraat, in hartje Nes. We hadden een goed gesprek. Je was kwetsbaar en zeer begrijpelijk angstig … en toch herkende ik de Tjeerd die ik kende als collega: Strijdbaar…! We gaan d’r tegenaan! Er viel af en toe een traan, maar er werd ook gelachen! Ik blijf het me herinneren als een zeer bijzonder moment. Een moment die ik zo graag nog eens zou willen overdoen…, maar dan als vier gezonde mensen, op het terras van de Jong in Nes, op ons geliefd Ameland. Lachen, vooral lachen en gezellig kletsen! Met ons vieren een pilsje drinken, onder de header, met het zicht op het parcours van Adventure Run Ameland. Echter dit moment zal er nooit meer komen. Het blijft bij deze bijzondere ontmoeting. De mooie Herinnering blijft.
10626338_671294039654893_6139347370473459028_o-002
Vanmiddag hebben we tijdens een indrukwekkende afscheidsdienst in De Wâldhof te Opeinde, afscheid van Tjeerd Veenstra genomen. Jarenlang zijn we collega’s bij de Krant geweest, laat ik het zo maar noemen. Tjeerd was werkzaam op de afdeling Telesales en zelf werkte ik op de afdeling Vormgeving via Beeldscherm. Vaak hadden we mekaar nodig, om een titel compleet te maken. Tjeerd was een betrouwbare collega, je wist precies wat je aan z’n woord had. Bijna altijd bereikbaar en bovendien erg creatief en het liefst zat Tjeerd in een hoekje verscholen. In elk geval niet op een ‘zichtlocatie’. We hadden iets gemeen, Tjeerd en ik. We hielden ons fanatiek bezig met Lopen. Tjeerd met het hardlopen en ik met het lopen van lange afstanden. Vaak spraken we over onze ‘loopavonturen’ en als iemand van ons bijvoorbeeld een kleine blessure had, dan wisten we van mekaar hoe dit voelde. Trainingsschema’s en adviezen werden uitgewisseld en besproken. Na mijn periode bij de Krant, kwam ik Tjeerd vaak tegen bij Loop-evenementen en ook af en toe op ons geliefde Ameland. Samen met zijn lieve Sandra werd ons contact alleen maar sterker, met misschien wel het hoogtepunt op 1 november jl. Op het al eerder besproken terras bij De Jong.
adventurerun12dec2009 012*** Misschien zou ik bovenstaande tekst moeten herschrijven, na het indrukwekkende afscheid van Tjeerd. (Ik had bovenstaande in concept klaar staan.) Dit doe ik echter niet! Moai sa litte, Nanne… zou Tjeerd gezegd hebben. Het was een zeer bijzonder Afscheid. Het heeft me zeker diep geraakt! Het gesproken woord en de muziek waren indrukwekkend. Kippenvel-moment was het toen de mem en een jongere zus van Tjeerd ons toespraken. Echt een heftig moment. Tjeerd, op en top sportman, verliezen was er niet bij, alleen maar winnen…! Tjeerd die in april van dit jaar, de Marathon in Rotterdam liep en toen ook nog eens trots zijn pr wist te verbeteren. Tjeerd die in mei van dit jaar, op de fiets stapte en de Alpe d’Huez beklom en eenmaal boven, trots van alle moois wist te genieten. Vrijheid, boven op de Alpe d’Huez. Tjeerd z’n lieve Sandra was/is zo ontzettend trots op haar Kanjer!
damwaldrin 3 sept - 004 damwaldrin 3 sept - 003 damwaldrin 3 sept - 002damwaldrin 3 sept - 026damwaldrin 3 sept - 051
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tjeerd Veenstra Burgum … Op en Top Sportman! In memoriam 1966 – 2014 (8 foto’s)

  1. Anna-Maria zegt:

    mijn grote broer !!

  2. Prachtig verwoord Nanne. Maar ook zo triest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s