Muizenplaag groeit langs Dokkumer EE … Natuur is druk bezig te ontwaken. (9 foto’s)

P1450362 P1450365Eigenlijk stapte ik op deze vroege zondagmorgen, ….een droomwereld in. Het was een witte wereld, het had in de morgen lichtjes gevroren. Het allereerste waar ik met verbazing naar stond te kijken, was de zwarte Seat. Wat een prachtige structuur in de ijsbloemen, die in de vroege morgen door de nachtvorst gevormd was. Bleef gelijk met een vraag rondlopen: Hoe is het toch mogelijk dat er zich zo een mooi patroon weet te vormen!  Ver kwam ik niet met deze vraag. Bij de buren was het bloemperkje in de voortuin, veranderd in zoiets moois, dat ik gelijk met een nieuwe vraag bleef zitten. Maar al lopend wist ik het: De Natuur is onaantastbaar! Sa moai! (Zo mooi!)

P1450366 P1450368Zelfs een roestig oud bootje, gelegen op het droge tegen de achtergrond van het Geastmer Bos, is dan al snel een mooi plaatje. De natuur was vanmorgen duidelijk langzaam aan het ontwaken. Lopend op de Trekwei, richting Sibrandahûs, liepen op een afstand van een meter of driehonderd, zeven reeën. Ze waren enorm alert en hielden me scherp in de gaten. (Ik moest behoorlijk inzoomen om deze foto’s te maken).

P1450371 P1450372 P1450373Soms moet je een beetje mazzel hebben. Twee zwanen kwamen van rechts aanvliegen. Ik baalde een beetje, dat ik de camera niet paraat had. Echter, nadat ze m’n neus voorbij waren gevlogen, maakten ze een enorme grote bocht om terug te keren! Om me links op bijna ooghoogte te passeren. Alsnog snel de camera gepakt… en hebbes! Ze vliegen bijna m’n foto uit, maar ik ben tevreden. Bij de brug van Sibrandahûs moest ik nog eventjes aan die Schaats-Elfstedentocht-beelden van gisteren denken.

P1450376Uiteindelijk kwam ik via de Dokkumer EE weer in Dokkum, om vervolgens naar Damwâld te lopen. Mocht iemand haar fiets missen… Die ligt net buiten de bebouwde kom van Damwâld in de sloot! Koffietijd was ik weer terug. Het was vandaag fantastisch wandelweer, zonnig en plaatselijk kon je nog wel eens een glijpartijtje maken. Het was af en toe opletten geblazen. Overigens zag ik vanmorgen ook in onze omgeving… heel veel muizengangetjes! Dit zag ik langs het pad bij de Dokkumer EE, richting Dokkum. Het pad ligt verhoogd en dit zou een oorzaak kunnen zijn. In elk geval het waren er heel veel.

P1450378

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s