Nu eens niet het verhaal over een gevonden behaatje of slipje…, maar gewoon over een warme muts! (14 foto’s)

P1470702 P1470704 P1470706 P1470709 P1470711 P1470715Maandag is altijd weer mijn ‘opstart-dag’ van de week. Vanmorgen heb ik allereerst de bern naar school gebracht, de eerste keer in de zomertijd en dan is het altijd spannend: Komen we op tijd of hebben we de tijd misschien een beetje vergeten. Vóór de schoolbel ging, waren we netjes binnen en zaten de kinderen netjes op hun stoeltje. Wat dat betreft was er niks aan het handje. Ook Lukas kwam deze maandagmorgen gezellig bij ons langs: We mochten even gezellig op hem passen. Tussen de middag eet dit manneke maar liefst twee stukken brood mét korsten mee. Eentje met chocopasta en eentje met van die heerlijke boerenkaas. Vanmiddag maar weer eens een paar uurtjes gelopen. Gistermiddag ook ruim een uur, echter toen begon het te regenen en ik kreeg een telefoontje, dat er visite langs zou komen. Maar jemig, wat stond er vanmiddag een harde wind: Windkracht 6! Dit was daarom behoorlijk tegen de wind in boksen, bovendien was de wind akelig koud. Vanmiddag was het een kwestie om eens flink het hoofd leeg te laten waaien. Daar zou je in principe rustiger van moeten worden…! In elk geval: Dit heb ik af en toe nodig! Even alles een plekje geven…. Laat maar waaien! (De route ging vanmiddag rondom Damwâld en Rinsumageest en vervolgens langs Broeksterwâld.)

Het verhaal van de muts is het volgende. Ik kwam een goed gemutste Jan en Suse tegen. (ontzettend aardige plaatsgenoten van me.) ‘Even een foto voor vandaag’, riep ik! Suse gooide direct de muts aan de kant en zoals alle dames…., had ook Suse een kammetje bij haar. Dus voor de foto gemaakt kon worden: Eerst het kammetje door het haar! Je bent nou eenmaal een dame!

P1470719 P1470722 P1470726 P1470727 P1470729 P1470733 P1470742 P1470746

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nu eens niet het verhaal over een gevonden behaatje of slipje…, maar gewoon over een warme muts! (14 foto’s)

  1. Harm Veenstra zegt:

    Waarom hebben we steeds de neiging om soms duizenden kilometers te reizen , terwijl wij in een prachtige omgeving wonen . Of zijn wij het soms even kwijt? Door deze prachtige foto,s van Nanne zien we maar weer dat wij in een hele mooie omgeving wonen !! toch ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s