Pompster Ryd Rintocht op zaterdag 10 september 2016 kan genoteerd worden! (135 archief-foto’s editie 2012)

p13203901Kollumerpomp. De Pompster Ryd Rintocht staat weer op de agenda! Vanaf morgen, donderdag 10 september, is het weer mogelijk in te schrijven voor de Pompster Ryd Rintocht 2016, die precies een jaar later op 10 september 2016 wordt gehouden.

`

In 2012 schreef ik het onderstaande en de 135 foto’s laten zien hoe mooi en gezellig het was, daar in Kollumerpomp!

Het regende toen ik naar Kollumerpomp reed. Op de Oosterboereweg moesten de ruitenwissers op volle kracht werken. Donkere wolken zeilden vanuit het noordwesten het land over. Maar in het oosten kwam de zon fel op. Dit voorspelde een zonnige dag te worden. Om precies 08.00 uur ging de Pompster Ryd Rintocht van start. Al lange tijd had ik hier naar uitgekeken. Kollumerpomp, het dorp waar ik geboren ben en tot mijn 24ste heb gewoond. Toch waren wij, wij openbaren (!), destijds in z’n geheel op Kollum gericht. In mijn jeugd had ik weinig met De Pomp. Het enige feit is misschien dat ik er jarenlang een vriendinnetje had! Hervormd, maar voor ons toen geen enkel probleem. Het voelde gisteren erg goed om terug te komen in Kollumerpomp. Misschien voelde het wel een beetje als weer thuiskomen…! Het had dan af en toe ook iets van een kleine reünie. Deze eerste Pompster Ryd Rintocht gaat de geschiedenis in als een onvergetelijke mooie wandeltocht. Zeer zeker voor herhaling vatbaar! Misschien over vier jaar, in 2016?!

1-P1320517p13205111Een wandeltocht, ontzettend goed georganiseerd! Organisatie en de vele vrijwilligers, ontzettend bedankt!! Kollumerpomp heeft zich gisteren duidelijk op de kaart gezet. De route was in één woord fantastisch. Wat wil je ook met het prachtige Lauwersmeergebied in je achtertuin! Dat is alleen maar genieten en daarna trek je het mooie weidse landschap van noordoost Friesland in, met de mooie wolkenpartijen. Door middel van de Fotolink laat ik jullie als het ware een klein beetje meelopen tijdens de Pompster Ryd Rintocht 2012. De nazit was, gezeten op het zonnige terras naast de feesttent, enorm gezellig. Nanne was niet al te vroeg thuis…! Een mooie opmerking die ik gisteren hoorde en nooit weer zal vergeten: Iemand zei tegen me, je bent eentje van de Nicolakieten….!!!!! Ja, die Pompianen, hebben hun eigen taaltje maar kunnen het ook nog eens mooi zeggen!

Fotolink met 135 Foto’s van de Pompster Ryd Rintocht 2012!

Druk op het onderstaand fotootje, om lekker na te genieten, of te wel een mooi stukje voorpret!

kollumerpomp15-09-2012
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s