Brassband Ere Zij God Damwâld laat met Stille Nacht, Heilige Nacht het dorp prettig ontwaken. (11 foto’s)

P1150451 P1150455 P1150457 P1150459Stille Nacht, Heilige Nacht. Traditiegetrouw spelen een aantal leden van de plaatselijke brassband Ere Zij God Damwâld, dit lied op de hoek van de straat in ons dorp. Zo ook vanmorgen rond 06.30 uur. In de vroege morgen is dit een aangename, prettige verstoring van de nachtrust. Dit jaar waren m’n oogluikjes al vroeg geopend en kon ik een aantal foto’s maken. Samen met buurvrouw Petra stond ik te luisteren naar: Stille Nacht, Heilige Nacht. Na een viertal kerstliederen gespeeld te hebben trok het muzikale gezelschap naar het volgende punt. Ook in andere dorpen in onze regio, klinken in de kerstnacht de blijde muzikale noten. Jammer dat er geen sneeuw lag, dan was het plaatje compleet geweest.
P1150464 P1150466 P1150474 P1150475De Kerstdagen worden vaak gevierd in familiekring, of met goede vrienden en kennissen. Een Familiefeest. Dikwijls is dit ook een moment, om stil te staan bij minder leuke dingen. Velen missen een dierbare in hun midden tijdens deze kerstdagen, de zogenaamde lege stoel. Weer anderen zitten in deze dagen met ernstig zieke familieleden. Kortom het is niet alleen maar feest, het is niet alleen maar schransen en drinken… er is ook het nodige verdriet en de nodige zorg. Dit mogen we absoluut niet vergeten.
P1150481 P1150479-001 P1150479
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Brassband Ere Zij God Damwâld laat met Stille Nacht, Heilige Nacht het dorp prettig ontwaken. (11 foto’s)

 1. Jitske zegt:

  Moai omskriuw Nanne , ind een leeche stoel , die ha wy dit jier spytich genôch ek , mar ien ding ha wy mei kriege fan myn broer…..Genietsje fan de lyste dingen yn it libben…..winskje jimme ondanks alles ek goeie krystdagen en in leafde fol 2016

 2. T.Wielstra zegt:

  Prachtig, op e betide moarn, it korps spyljen hearre, flak foar hus, en ek noch op e earste rige!
  Tige by Tige tank oan it korps Eare zij God! (En ek Nanne).

 3. Annemarie zegt:

  Het korps, zo prachtig!! Fantastisch mooie klanken in de stille nacht. Klanken van hoop. Wat muziek kan zeggen..
  Nanne, jouw woorden. ..treffen ons rechtstreeks in het hart!

 4. Hielke Schaap zegt:

  Jouw geschreven woord is zo treffend Nanne. Wij zijn al enkele dagen bij mijn zuster in het ziekenhuis in Flensburg. Bij haar heeft deze rotziekte zich in korte tijd sluipend door het hele lichaam uitgebreid en is er geen hoop meer. Wij wensen jullie ook veel sterkte toe en probeer zoveel mogelijk nog te genieten van de kleine dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s