Geschaatst wordt er volop in Friesland op deze dag met heel veel ijzel. Ook bij mij op straat! Scholen hebben ijsvrij! (14 foto’s)

P1160194 P1160198 P1160200 P1160202 P1160203 P1160209 P1160211Vandaag waren in Friesland bijna alle scholen gesloten, er kon absoluut geen les worden gegeven. IJsvrij! Ook in Groningen en Drenthe zal dit weinig anders geweest zijn. Koning Winter heeft het Noorden behoorlijk in de ijzige klauwen. IJzel heeft het maatschappelijke leven in Friesland bijna lam gelegd, zoals dat zo mooi heet. Nieuwjaarsrecepties, voor vanavond gepland, worden geschrapt, openbaar vervoer ondervindt de nodige moeilijkheden, de geplande rechtszaken in Leeuwarden zijn vanmiddag geannuleerd. Niks hier in het hoge Noorden is vandaag vanzelfsprekend. Er lopen hier meer wandelaars op de wegen, dan dat er auto’s rijden. Onze Buurtzorg kwam vanmorgen heel voorzichtig lopend aanstiefelen. Diep respect voor de mensen in de Zorg, die toch maar even in extreme weersomstandigheden, langs komen en in alle rust de nodige zorg bieden! Natuurlijk kon ik het niet laten om vandaag naar buiten te gaan. Eerst voorzichtig een beetje thuis omscharrelen. Vanmiddag toch een aantal kilometers gelopen. Ik kan het niet laten! Misschien heel gek… maar als ik dit niet doe… dan krijg ik zo’n opgesloten gevoel. Bij ons in de straat werd volop geschaatst. Overal in het dorp wordt op straat geschaatst! In geheel Friesland wordt geschaatst. Misschien was het vandaag… de dag van de Elfstedentocht geweest… als de strooiwagens binnen waren gebleven. Wat het morgen gaat worden blijft een verrassing. Ik weet wel dat bijvoorbeeld morgenvroeg veel scholen opnieuw bekijken of er les zal worden gegeven. De Botkeskoalle in Damwâld laat morgenvroeg om 07.15 uur via Facebook weten of de school ook woensdag open of gesloten blijft. Verder zal morgenvroeg Omrop Fryslân ook de nodige aandacht schenken aan de actuele situatie op dat moment. Het is en het blijft echter een mooi en boeiend natuurwonder. We moeten ons snelle tempo maar even een paar tandjes naar beneden bijstellen en d’r van genieten!

Update: Obs Dr. J. Botkeskoalle blijft ook op woensdag 6 januari 2016 dicht. Stichting Roobol heeft in samenspraak met het protestants christelijk onderwijs besloten dat ook woensdag 6 januari de basisscholen dicht zijn. De veiligheid van kinderen, ouders en personeel is te veel in het geding.

P1160217 P1160220 P1160223 P1160228 P1160230 P1160231 P1160233

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s