In Memoriam Willy Nicolai-Kingma … mei 1955 – januari 2016 (6 foto’s)

12650557_765028876931305_265571495_n

Het is precies dertig jaar en negentien dagen geleden dat ik Willy Kingma in een pizzeria in Dokkum voor de eerste keer zag en ontmoette. Op dat moment bleef het bij een vette knipoog. Diezelfde donderdag-avond trof ik Willy nogmaals, nu in donkerbruin café de Flaubyt van Cor en Sita. We raakten aan de praat en zo is het allemaal gekomen… Ik was werkzaam in het grafische vak. Zij was een echte juf en kwam dan ook wel eens met een klas schoolkinderen bij de Nieuwe Dokkumer Courant, daar waar ik werkte. Ach, van het één kwam het ander en voor we het echt in de gaten hadden…, brachten we veel tijd samen door. Destijds woonde ik in de Boterstraat, in de binnenstad van Dokkum. Al redelijk snel werd mijn postadres de Kievitstraat in het Fûgellân. We waren maatjes geworden. Kleine zelfstandigen naast elkaar, met een stevige band, een grote gemeenschappelijke noemer. Het ging zelfs zover, dat we besloten om mekaar in juni 1987 een zilveren trouwring om de vinger te schuiven. Dit tot grote teleurstelling van de goudsmid! Voor ons was daarmee het huwelijk bezegeld.

P1160818P1160822P1160820

Willy bleef werkzaam in het onderwijs en ik bleef een graficus. Niet al lang daarna kondigde zich Alwin aan. Willy keerde een paar jaartjes het onderwijs de rug toe. Een aantal jaren daarna pakte ze haar vak volledig weer op. Ze bleef een echte juf! In die jaren werden we steeds meer besmet met het virus: Ameland. We werden de trotse bezitters van een heuse stacaravan op camping Kiekduun. Weer enige jaren daarna besloten we een nieuwe te laten bouwen. Willy had zoiets van: Niet uitstellen, we zijn nou nog gezond en kunnen er heerlijk van genieten. Hoe macaber dan ook…: Op de dag, heel vroeg in de morgen, reed men met ons nieuwe chalet over de Hoofdweg van Damwâld richting de boot van Ameland. Diezelfde dag moest Willy voor haar eerste operatie naar het ziekenhuis in Drachten. Er was borstkanker geconstateerd. Uiteindelijk werd het nieuwe chalet op Kiekduun…, ons tweede thuis. We voelen ons thuis op Ameland en langzaam maar zeker werden we toch ook een beetje Amelander. Nu ruim acht jaar later, na het constateren van die gemene rotziekte, hebben we gistermiddag Willy uitgezwaaid en naar de Algemene Begraafplaats in Damwâld gebracht. Vooraf hadden we een warm Afscheid in Doarpshûs De Krúswei van Damwâld, onder leiding van mijn ‘wandeldominee’ Mirjam. (Een echte dominee!)

P1160823P1160824-001

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op In Memoriam Willy Nicolai-Kingma … mei 1955 – januari 2016 (6 foto’s)

 1. fokje zegt:

  Leave Nanne,
  Wat knap fan dy dast du jim libbensferrin sa fertelle kinst.
  Ik haw dyn Willy net kint mar ut dyn ferhalen bin ik wol wat op de hichte kaam wa’t Willy wie.
  In leave en krêftige frou.
  Ik wurdt no wat fertrietlyk. De triennen bârne my yn de eagen.
  Werom moast dit no toch. Nanne jonge. Ik winskje dy hiel folle sterkte en dast it op dit momint wat op in riigje krije kinst.

  Fokje

 2. albertenmeintsje zegt:

  Wat mooi dit te lezen….wat wreed dat Willy’s leven niet verder mocht gaan……hard….zo kan het leven zijn….Sterkte Nanne!!

 3. j. Eising zegt:

  Goedemorgen Nanne Oedsz,

  We willen jullie condoleren met het overlijden van Willy. We willen jullie veel sterkte wensen voor de komende tijd. Een paar jaar geleden kwamen we elkaar tegen op Kunstmaand Ameland. Sindsdien stuur je mij je foto’s en soms komen we elkaar tegen. Waarschijnlijk ook zaterdagmiddag j.l. We waren van Dokkum naar Damwoude gewandeld en op de terugweg kwamen we elkaar tegen. Ik zag het te laat, anders zou ik persoonlijk ons meeleven heb betuigd., Nogmaals veel sterkte,

  hartelijke groeten,

  Anneke en Jan Albert Eising Dokkum

 4. frans sytema zegt:

  lees net een rouwadvertentie van je Wil, ooit mijn achterbuurvrouw. kwam jullie 4 jaar geleden in dokkum tegen en toen vertelde ze wat haar was overkomen . ik wens je veel sterkte .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s