Regen en nog eens regen… maar we lopen de Winterwandeltocht in Oudwoude! (11 foto´s)

P1170283P1170287P1170291We reden vanmorgen naar Oudwoude en prezen ons eigenlijk best wel een beetje gelukkig. Tegen de verwachtingen in was het droog! Geen spatje regen. Dit veranderde echter snel. Toen ik de Seat parkeerde op het parkeerterrein bij de ‘Iterij’ aan de Foarwei in Oudwoude, begon het lichtjes te regenen. Volgens de weer-analyticus onder ons, zou het slechts om een buitje van een kwartiertje gaan. De poncho’s konden daarom rustig in de rugzakken blijven zitten. Het werd echter wel een heel lang kwartier. Het bleef maar regenen en regenen. Ja, dan is het verstandig om je te wapenen tegen de regen: Als gekleurde pinguïns hebben wij 25 kilometer gelopen. Het is dan minder genieten van de mooie route en de prachtige omgeving.

P1170294P1170298P1170299P1170302
Wel is het dan dubbel genieten van de rustplekken. Cadeauwinkel Op ‘e Stal in Buitenpost was onze eerste pleisterplaats. De voor d’r in en d’r achter weer uit. Echter als je met vrouwen in dit soort van winkels komt… dan weet je het: Dit gaat extra tijd kosten! Vervolgens dwaalden we van Buitenpost via slingerpaadjes naar Kollum en kwamen we uiteindelijk uit bij ons tweede punt om te pauzeren: Minicamping ‘t Achterom aan de Hesseweg. Waar we warm werden ontvangen door gastvrouw en gastheer Dorinda en Gerrit. Hier brandde ouderwets het kacheltje!
P1170312P1170305P1170313
Kort voor twee uur vanmiddag, kwamen we ons weer keurig melden bij de tafel van de organisatie in de ‘Iterij’. Het jammere van deze regenachtige zondag is het punt dat de belangstelling minimaal is. Velen blijven thuis! Wij hebben lekker gelopen, ondanks de regen.
P1170094
Alvorens onder de warme douche te kruipen, ben ik nog kort bij mijn Willy langs geweest, juist op het moment dat het droog begon te worden…!
(Helaas, heb ik door de regenval… weinig foto’s kunnen maken. Volgend jaar beter!) 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s