Statentocht Oentsjerk, het loop-evenement van de Trywâlden. Met een prachtige route, echter het hapert nogal qua communicatie. (118 foto’s)

P1250274P1250328P1250340P1250400

Bij het plannen van een wandeltocht voor deze zaterdag, kwamen we uiteindelijk terecht bij de Statentocht in Gytsjerk. Ik en wij hadden al zo onze bedenkingen, mede door de niet altijd goede ervaringen vanuit het verleden. Toch zijn we vanmorgen gestart vanuit Heemstra State. Het ging eigenlijk gelijk mis bij de start, die gepland was om 09.00 uur. Echter een ieder vertrok wanneer het hem of haar maar goed uitkwam. Van een gezamenlijke start, had men blijkbaar nog nooit gehoord. Er was in elk geval niet over nagedacht! Direct na de start liepen we met meerdere lopers verkeerd op de Rengersweg. Wij liepen rechtdoor, terwijl we de Wynzerdyk hadden moeten nemen. Wij dus weer terug en op mijn vraag waarom de verkeersregelaar ons gewoon had laten doorlopen, kwam het intelligente antwoord: ‘Ja maar ik weet ook niet waarom ik hier sta…!’ Afijn zo waren er meer dingen die niet liepen zoals ze hadden moeten lopen. Het aller belangrijkste: De Statentocht op zich was verder een prachtige tocht, langs een mooie route. De Winze in Wyns was het eerste controlepunt. Vandaar ging het naar Burdaard, om aan de andere kant van de Dokkumer Ee terug te lopen naar het pontje in Wyns. Via het Blauwe Tegeltje brugje liepen we naar Gytsjerk. Voor het finishen moesten we nog een kilometertje richting Mûnein lopen. Prachtige omgeving. Onze laatste stempelpost was het glasatelier van Jan Hooghiemstra in Oentsjerk. Een mooie dag en goed gelopen met wandelmaatje Joke!
*** Druk op onderstaande foto om 118 foto’s te bekijken.
Statentocht Gytsjerk 21 mei 2016
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Statentocht Oentsjerk, het loop-evenement van de Trywâlden. Met een prachtige route, echter het hapert nogal qua communicatie. (118 foto’s)

 1. Christien zegt:

  Jan Hooghiemstra bedoel je denkt ik

 2. auke visser zegt:

  Zo jammer dat u uw ervaringen via deze site wereldkundig maakt en niet even de moeite hebt genomen dit rechtstreeks via een persoonlijk berichtje te doen.
  Sorrie dat u blijkbaar vanaf het begin de verkeerde kant op bent gelopen en niet de routebeschrijving en ook niet de gele pijlen hebt gevolgd die van start tot finish op de weg, op de stoep en op de fietspaden waren aangebracht. (gele W met een gele driehoek)

  Dat het mis ging bij de start en er een X aantal wandelaars zelf besloten eerder te vertrekken dan de bedoeling was heeft ook mij / ons zeer verbaast en gestoord.
  Het was nl wel degelijk de bedoeling om 9.00 uur gezamenlijk te vertrekken en bij de oversteek / parkeerterrein de Rengersweg over te steken en vanaf daar de gele routepijlen te volgen.
  De start en finishplaats was en is al vanaf het begin bij Heemstra State in Oentsjerk en niet in Gytsjerk zoals u zegt.
  U schrijft dat er meer van dat soort dingetjes waren die volgens u niet klopten en niet goed gingen.
  Mag ik van u via een persoonlijk bericht weten wat er niet klopte en niet goed ging?
  Dan kan ik daar in een persoonlijk bericht even op reageren

  Auke Visser / Statentocht Oentsjerk (afdeling wandelroutes / wandelaars)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s