Swaddekuier Buitenpost werd ruim 40 kilometer genieten van een prachtig weids landschap en heel veel gezelligheid! (158 foto’s)

P1300619P1300685P1300718P1300741Swaddekuier 2016. Om precies 07.00 uur gaf burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland het startsein voor de Swaddekuier in Buitenpost. Ik heb 40 kilometer gelopen en genoten van een fantastische tocht. Goed georganiseerd en een schitterende route met weidse blikken en prachtige wolkenpartijen. Van Buitenpost ging het door het Paradyske naar Kollum, met een stempelpost bij Bakkerij van der Bijl. Vanuit Kollum liepen we via de Zevenhuisterweg langs de ‘grote oren’ van Burum, naar Warfstermolen. Hier moesten we bescherming zoeken tegen de regen. De poncho biedt in zo’n geval redding. Slechts één regenbui hebben we gehad. Voor de rest was het zonnig. Langs de rand van het Lauwersmeer liep de route naar Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen, waar de soep voortreffelijk smaakte. Langs de Dokkumer Ee ging het langs een mooie route naar de Hammerslag. Hier hebben Paulien en ikke nog een wedstrijdje gehouden: Wie kan er het langst aan een stok hangen. In dit geval een boerenvork. Wie gewonnen heeft? Vertel ik niet. Via Westergeest en Oudwoude moesten we nog stempelen bij boer Fennema, aan de Trekweg. Kort voor half drie kwamen we over de finish. Vandaag heb ik met Pietsje uit Donkerbroek en Jan en Paulien uit Kollumerpomp gelopen. Het was erg gezellig en het liep als een tierelier.

*** Druk op onderstaande foto om 158 foto’s te bekijken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Swaddekuier Buitenpost werd ruim 40 kilometer genieten van een prachtig weids landschap en heel veel gezelligheid! (158 foto’s)

  1. Jitske zegt:

    Ik sjoch wol ha wer in prachtige tocht mist , och it oare jier dan mar wer…

  2. Pingback: Swaddekuier Buitenpost viert haar tiende editie en trakteert honderden wandelaars op een verrassend mooie Wandeltocht door een prachtige omgeving. (283 foto’s) | nanneoedsz fan fryslân

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s