Nanne in ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten, tijdens fietstocht ‘Nieuwe routes langs Centrale As´… gestoken door een ‘Killer Bee’!

IMG-20160813-WA0000Het had vandaag zo mooi moeten worden! Nu eens geen wandeltocht, maar een fietstocht van 40 kilometer, vanuit de Schierstins in Feanwâlden, genaamd ‘Nieuwe routes langs Centrale As´. Het werd een totaal andere dag, dan dat ik me had voorgesteld! Laat ik beginnen te zeggen dat de animo voor deze bijzondere fietstocht erg groot was. Ergens op het fietspad Ritskeloane, kort voor Burgum, moet het gebeurd zijn. Ik werd gigantisch gestoken, naar het zich laat aanzien door een brutale bij! Een echte Killer Bee. Pas ruim twintig minuten later heeft men de angel uit mijn bovenlip weten te halen. De pijn aan mijn bovenlip was behoorlijk pijnlijk! Ik klaag niet snel… maar dit was echt heftig. Toch gewoon door blijven fietsen. Ondertussen werd mijn lip dikker en dikker. Ik voelde me langzaam beroerder en beroerder te voelen. Ergens kort na het bekende stinkfabriek van Burgum…. leek het me tijd worden om de berm eens op te zoeken. Wat ik dus helemaal niet meer weet is het feit dat ik daar gevallen moet zijn, met mijn hoofd op het asfalt, met een schaafwond tot gevolg. Plotsklaps hingen er twee wildvreemde gezichten boven me! Begreep daar eerst helemaal niks van. Het was een arts uit Leeuwarden en ook toevallig nog een doktersassistente die mij de eerste hulp kwamen bieden. Ben deze mensen erg dankbaar! Kort daarna heb ik nogmaals het bewustzijn verloren. Direct daarna kregen de eerste hulpverleners assistentie van de politie. Zij hebben mij uiteindelijk naar Alwin en Dienie in Damwâld gebracht, nota bene in de politie-auto. Ook heel erg bedankt voor het thuisbrengen. Alwin is gelijk met me doorgescheurd naar de Dokterswacht in Dokkum. Vandaar werd een ambulance geregeld om me vervolgens naar Nij Smellinghe in Drachten te brengen. Mensen, echt waar…, ik had in Drachten niet veel meer te koop! Het manneke die z´n woordje vrijwel altijd klaar heeft… was stil! Overgeleverd aan de specialisten. Er volgenden direct de nodige controles en voor ik het goed besefte werd ik goed bewaakt! Alle ellende blijkt echter door de steek van de bij te komen! Ik schijn nu dus over-allegisch te zijn voor een steek van een wesp of bij. Er is vanmiddag, voor alle zekerheid ook nog een CT-scan gemaakt. Die was helemaal goed. Momenteel voel ik me weer goed. Op mijn vraag aan de specialist of ik volgende week zaterdag de Wylde Tulpentocht, van 40 kilometer in Ternaard mag lopen… klonk zijn antwoord tot mijn grote tevredenheid volmondig: JA hoor geen probleem!
Voor alle duidelijkheid: HET GAAT NU WEER HELEMAAL GOED MET ME!
IMG-20160813-WA0001
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nanne in ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten, tijdens fietstocht ‘Nieuwe routes langs Centrale As´… gestoken door een ‘Killer Bee’!

 1. Liana zegt:

  Dat was even schrikken. Van harte beterschap

 2. Hennie zegt:

  Oh bah zeg! Zo heb je zomaar iets! Gelukkig gaat het nu weer goed!

 3. Zo heb je zomaar wat…..Beterschap

 4. Rinskje Dooren zegt:

  Dat is schrikken…..veel beterschap toegewenst!

 5. Fokje zegt:

  Nanne. Dat sa’n lyts bistke dy sa pakke kin.
  Mar.. de sterke Nanne lit him net pakke.

  Fokje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s