Symbool om op ‘Het Leven te toosten’, bij graf Willie is opnieuw gestolen … Jeugdvriendinnetje Joke na 48 jaar vanmiddag uren gesproken op terras De Posthoorn Dokkum. (4 foto’s)

1-p1420194De vrijdagmorgen begon al vroeg door de wasmachine te laten draaien. Bij sommigen draait dit vernuft elke dag. Logischerwijs is dit bij mij aanmerkelijk minder vaak. Daarna werd het gezellig koffiedrinken met Dienie en Nanne Lukas. Het begint een beetje een uniek karakter te krijgen, nu ze zelf kapsalon KNAPPER op de Haadwei runt. Bij het graf van Willy werd ik vanmorgen opnieuw met de neus op de feiten gedrukt: Het kleine flesje rode wijn … is weer verdwenen. Dat een stelletje onverlaten niet met hun jatten van ‘Ons Flesje Rode Wijn’ kan afblijven! Het is voor ons een symbool om op ‘Het Leven te toosten’. Met de gedachte dat dit vroeg of laat zou gaan gebeuren, hield ik ernstig rekening mee. De Zuip-strot zal ooit diepe spijt krijgen…, als hij of zij bij zijn of haar geliefde aan het graf staat! Vanmorgen heb ik Willy haar graf weer gefatsoeneerd. De oude bloemen, planten heb ik verwijderd en er weer twee nieuwe bol-chrysanten geplant. Door het mooie zonnige weer staat het binnenkort weer volop in bloei. Willy hield immers van bloemen…! 2-p1420197Vanmiddag had ik een bijzondere ontmoeting met mijn allereerste jeugdvriendinnetje Joke (zie bovenstaande foto…) in Dokkum. Na ruim achtenveertig jaar hebben we leuk en duidelijk met mekaar gesproken. Dan merk je wat er in een mensenleven allemaal gebeurd is! In Kollumerpomp, na de Pompster Ryd Rintocht, hebben we elkaar ook kort gesproken. Vandaag was Joke terug in Dokkum, voor een familiefeestje. Maar vooraf hebben we maar liefst vijf uren op het terras van De Posthoorn ‘ gewoond’. Voor alle duidelijkheid: Gewoon een hartstikke leuke ontmoeting…, maar géén verkering! Wel hebben we afgesproken om volgend jaar samen ergens iets te eten…!4-p14202023-p1420198

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Symbool om op ‘Het Leven te toosten’, bij graf Willie is opnieuw gestolen … Jeugdvriendinnetje Joke na 48 jaar vanmiddag uren gesproken op terras De Posthoorn Dokkum. (4 foto’s)

  1. Hielke Schaap zegt:

    Zojuist terug van een week vakantie aan de Oostzeekust ( waar intussen ook veel Nederlanders komen ) moest ik natuurlijk eerst de Webblog van Nanne oproepen. Natuurlijk herken ik Nanne als school- en jeugdvriend onmiddelijk. Wat jij Nanne echter met de diefstal op het graf van Willy meemaakt…dat ken ik ook bij ons in Hamburg, waar op het graf van mijn schoonouders meermaals planten en rozenstruiken gestolen werden. Deze mensen bezitten geen piäteit ( misschien schrijf ik het verkeerd, maar hoop dat jij de betekenis kent ) meer en hebben geen gevoelens voor de nabestaanden. Dat doet ontzettend pijn, echter helaas kunnen wij er weinig aan doen. Het zijn gewoon associale rotzakken!! Een ander woord kan ik er echt niet voor vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s