Fotografe Anja Brouwer uit Dokkum, afkomstig van Ameland, genomineerd voor WNF-Frans Lanting Photo Award! Graag jullie stem… a.u.b.

1-p1410791AMELAND/DOKKUM – Amateurfotograaf Anja Brouwer van Ameland, woonachtig in Dokkum, maakt kans op de prestigieuze Frans Lanting Award. Zij behoort tot de genomineerden van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland: De WNF-Frans Lanting Photo Award. Een jury onder leiding van de wereldberoemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft 30 natuurfoto’s genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Met 11.000 inzendingen waren er dit jaar een recordaantal inzendingen. Vanaf vandaag kan ook iedereen stemmen op één van de nominaties voor de Publieksprijs. Anja Brouwer is genomineerd met een prachtige natuurfoto die werd geschoten op de Feugelpôlle op Ameland. De bekendmaking van de winnaars is begin december.

1-normal_img_1127x

De WNF-Frans Lanting Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de derde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Met deze fotowedstrijd hoopt Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. Recentelijk organiseerde het Fotomuseum in Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling van Lantings werk. Vogelland Juryvoorzitter Frans Lanting: “Er zijn dit jaar verrassend veel foto’s van vogels ingestuurd. Misschien geen toeval want Nederland is een echt vogelland. We hebben bij de jurering ook gekeken naar het verhaal áchter een foto. De kwaliteit was deze keer weer hoger, er zaten foto’s bij die ik zelf wel had willen maken!” De winnaars van de Publieksprijs en van de Frans Lanting Award krijgen een exclusieve workshop natuurfotografie van de wereldberoemde natuurfotograaf. De winnaars in de twee jeugdcategorieën ontvangen naast een beeldje ook een Meet & Greet met de fotograaf en een avontuurlijke overnachting in de Jungle Dome van Center Parcs Het Heijderbos. In de jury zitten naast Frans Lanting ook WNF-ambassadeurs Humberto Tan en André Kuipers en natuurbeschermer Christiaan van der Hoeven van WNF. Nieuw jurylid is Jasper Doest, een jonge fotograaf die onder meer internationaal publiceerde in National Geographic.

Graag jullie stem via onderstaande link op de foto van Anja Brouwer.

(Kleine moeite: Het kost slechts anderhalve minuut van je kostbare tijd…!)

https://photoaward.wnf.nl/nl/frans_lanting_award/inzendingen_2016/details/stem_op_deze_foto/?item=51635

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s