Alternatieve troonredes Basisschool de Wel Broeksterwâld inspiratie voor college en gemeenteraad Dantumadiel. (71 foto’s)

1-p14706172-p14706643-p1470753

Groep 7b/8 van basisschool De Wel uit Broeksterwâld won de originaliteitsprijs van de schrijfwedstrijd ‘Pimp de troonrede’, die na Prinsjesdag werd uitgereikt in Den Haag. Het college van de gemeente Dantumadiel was onder de indruk van de troonredes van de leerlingen en wilde hen graag in het zonnetje zetten. Daarom werd de klas gevraagd om dinsdagavond, vóór de gemeenteraadsvergadering waarin de begroting werd vastgesteld, hun troonredes nogmaals voor te dragen.

Burgemeester Sicko Heldoorn vond de presentaties heel origineel: ‘De ideeën van de leerlingen waren een inspirerend begin van de avond. Ik vind het een geweldige prestatie van de leerlingen. Dit zijn hopelijk onze volksvertegenwoordigers van de toekomst.’De leerlingen stelden verschillende zaken aan de orde zoals goedkoper sporten voor kinderen, een strenger beleid tegen drugs en meer vrijwilligers voor ouderen.

De leerlingen werden met een paardentram naar de raadszaal in Damwâld gebracht. De gemeenteraad en het college ontvingen hen feestelijk op de rode loper (de dames mét hoedje). Burgemeester Heldoorn reikte ook nog een prijs uit aan de leerlingen: Een cheque van €300 die ze mogen besteden aan een zelfgekozen goed doel.

*** Druk op onderstaande fotolink om 71 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipMCprtpRE0k4y_Hj40hNrHMCDOROXaaP6jtyWxR?source=pwa

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s