Sinterklaas-feest met veel Zwarte Pieten én cadeaus eindigt in een Sprookje: Zeg Roodkapjes waar gaan jullie heen…? (12 foto’s)

p1500967p1500958p1500959p1500971p1500966

Ik heb zaterdag op de namiddag genoten van echt een leuk en gezellig Sinterklaasfeest(je) op de Hoofdweg. Vooraf ben ik nog een keer lopend, met Nanne Lukas, naar het Winkelcentrum geweest. Jemig, wat een gezellige drukte! Er liepen veel echte Zwarte Pieten rond en natuurlijk ontbrak ook Sinterklaas niet. Wat kan Zwart dan mooi zijn, waar maken we ons nou eigenlijk druk om…! Voor Lukas was het eerst even een momentje van de welbekende kat uit de boom kijken. Hij stond liever vijf minuten … of nog ietsje langer … te kijken naar die mechanische acrobatische Zwarte Piet bij bakkerij Heslinga in de winkel. Die maakt, elk jaar weer, de ene na de andere buiteling. Dit voelde voor mijn vriendje een stuk veiliger. Maar het duurde niet lang, of Zwarte Piet mocht (moest!) meehelpen met het bouwen van een gekleurde toren. Kort daarna kon er geposeerd worden: Nanne Lukas compleet met Sinterklaas en de Zwarte Pieten.

p1500981

Tijd om met het gezellige pakjesfeest te beginnen. Heel kort hebben we stilgestaan bij het feit dat Willy vorig jaar nog Sinterklaas vierde op de Hoofdweg. Daarna trokken al snel de kinderen de aandacht! Eerlijk: Tot volle tevredenheid van Thomas, Annegreeet en Nanne Lukas, werd er gezellig gedobbeld. Wie een zes gooide, mocht een pakje pakken. Dit verliep allemaal heel goed. Na al deze spannende momenten is het voor de kinderen tijd om te spelen… met de nieuwe en mooie cadeaus. Humor vind ik het dan om te zien, dat bijvoorbeeld Lukas het duurdere speelgoed negeert, maar geen genoeg kan krijgen van een goedkope auto die met toeters en bellen door de kamer rijdt…! Zoals het hoort, eindigde dit Sinterklaas-feest in een sprookje. Annegreet trok haar Roodkapje jurkje aan en mem Dienie haar lange rode cape… Zou mij niet verbazen dat we deze twee Roodkapjes begin volgend jaar tegenkomen in De Harmonie van Leeuwarden…!

p1500995p1510053p1510037p1510074p1510076p1510082

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s