Brassband Ere Zij God Damwâld speelt in de vroege Kerstmorgen vier prachtige klasiekers en laat het dorp in kerststemming ontwaken. (8 foto’s)

p1540500p1540502p1540503

Stille Nacht, Heilige Nacht. Traditiegetrouw spelen een aantal leden van de plaatselijke brassband Ere Zij God Damwâld, dit lied op de hoek van de straat in ons dorp. Vanmorgen om 06.15 uur geen echter geen Stille Nacht, Heilige Nacht.Er klonken vier andere en mooie Kerst-klasiekers, waaronder … Komt allen tezamen. (Als ik me niet vergis!) Een aangename en prettige verstoring van de nachtrust, in deze vroege kerstmorgen. Ook dit jaar waren m’n oogluikjes  vroeg geopend. Je ligt als het ware te wachten…. en daarom kon ik een aantal foto’s maken. Na een viertal kerstliederen gespeeld te hebben trok het muzikale gezelschap naar het volgende punt. Ook in andere dorpen in onze regio, klinken in de kerstnacht de blijde muzikale noten. Jammer dat er geen sneeuw lag, dan was het plaatje compleet geweest. Nu waaide het behoorlijk hard en was het veel te zacht, qua temperatuur, voor de tijd van het jaar.

p1540506p1540508

De Kerstdagen worden vaak gevierd in familiekring, of met goede vrienden en kennissen. Een Familiefeest. Dikwijls is dit ook een moment, om stil te staan bij minder leuke dingen. Velen missen een dierbare in hun midden tijdens deze kerstdagen, de zogenaamde lege stoel. Weer anderen zitten in deze dagen met ernstig zieke familieleden. Kortom het is niet alleen maar feest, het is niet alleen maar schransen en drinken… er is ook het nodige verdriet en de nodige zorg! Dit mogen we absoluut niet vergeten. Zelf zit ik nu bijna een jaar met een lege stoel…!

Natuurlijk wens ik iedereen gezellige Kerstdagen.

p1540509p1540511p1540514

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s