Carbidschieten in Ee, Kollumerpomp, Westergeest en De Westereen. Het blijft een prachtige oude traditie, met de nodige gevaren…! (178 foto’s)

p1550024

Al knallend gaan we op deze oudejaarsdag richting 2017. Vanmorgen werd ik om 03.15 uur gewekt door de eerste carbid-knallen. Een prachtige traditie en deze mag, wat mij betreft nog heel lang blijven! Natuurlijk zijn er veel gevaren. Dat het gevaarlijk is blijkt wel uit de ongevallen tijdens het carbidschieten in Broeksterwâld en Mûnein, waarbij vanmorgen in Broeksterwâld een jongen zwaar gewond raakte. Samen met mijn jongste zoon heb ik een rondje Noordoost Friesland gemaakt. Ee had maar liefst 150 melkbussen op een rijtje liggen! Hier was elke melkbus bemand met een man of een stoere meid! Een waar spektakel. Ook hebben we Kollumerpomp, Westergeest en De Westereen bezocht. Het is en blijft een mooie traditie…, dat carbidschieten!

*** Druk op onderstaande fotolink om 178 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipNsmy7-dY7m6OYGT0AtDZp5uDu8_ByD351wIHTd?source=pwa&authKey=CNbtud723PHKVA

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s