Een dag met een donker verjaardagsrandje: Willy zou vandaag 62 jaar geworden zijn… Wêrst ek bist! (6 foto’s)

P1030774

Vandaag niet echt een gewone dag… ook niet een dag dat het moeilijk met me gaat…, maar wel een dag van zo en nu even terugkijken in de tijd: Het is de dag dat Willy jarig zou zijn geweest. Was het vorig jaar een geheel nieuwe ervaring, voelde het toen heel vreemd…, zelfs heel apart… vandaag toch meer een dag van: Willy zou deze dinsdag 30 mei 62 jaar geworden zijn! Het is… tussen haakjes … een redelijk normale dag geworden. Mis mijn Maatje nog elke dag en vandaag niks meer dan andere dagen, toch een onbeschrijfelijk gevoel. Wel hebben we vandaag veel over Willy gepraat, samen met  schoondochter Dienie en mijn schoonzus Sjieuwke. Herinneringen ophalen! Ook zijn we samen naar het graf van wijlen mijn vrouw Willy geweest en hebben daar bij haar verjaardag stilgestaan. Uiteraard was Nanne Lukas ook mee. ‘Suske’ heeft een mooi wit hart geplaatst en zelf heb ik een prachtig gemengd boeket pioenrozen met witte lelies geplaatst. Bloemen op het graf…, Willy hield van bloemen! Evenals vorig jaar staan ook nu, bij me in de voortuin, de rode rozen weer in bloei.

P1060238

Enige uitleg bij de zwart-wit foto. Het is een speciaal gedenkhoekje in de boekenkast, met daarin o.a. een foto gemaakt van ons tweeën, tijdens de SamenLoop voor Hoop in Dokkum (juni 2015), door fotografe Marit Anker uit Dokkum. Maar ook een Grieks icoontje, een speciaal steentje, ook een Grieks beeldje, een piepklein maar fijn boekje: Hoop. Van de Buurtzorg staat er een speciale kaars met een wens en niet te  vergeten: Willy haar bril…, die ze tot zeer kort voor haar overlijden heeft gedragen… en daar is blijven liggen.

P1060233p1260415P1060235

*** Tot slot wil ik toch nog een keer onderstaande tekst toevoegen. Geschreven door zangeres en tekstschrijfster Grytsje Kingma. Voor de allereerste keer, speciaal voor mij  gezongen op het Reaklif, tijdens de Elfsteden Wandeltocht! Nu ook nog eens geïllustreerd met een foto door mij gemaakt! Het komt allemaal zo mooi uit…, juist op deze bijzondere dag… Wêrst ek bist (Op de wijze van Wooden Heart, van Elvis!) Het wachten is nu nog op de clip…!

18815433_1333660233382761_6292558567365301767_o

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s