Samenloop voor Hoop Dokkum 2015 precies twee jaar geleden. Opnieuw heeft het me behoorlijk te pakken…! (176 foto’s)

2-p1530823

De datums 12 en 13 juni 2015, precies twee jaar geleden, waren zeer bijzonder voor mij. Voor ons: Voor Willy en mij, maar ook de kinderen! Het waren de dagen van de SamenLoop voor Hoop Dongeradeel. Twee dagen met een enorme saamhorigheid. Twee fantastische dagen. Nog steeds krijg ik kippenvel, als ik aan die twee dagen in juni 2015 moet terugdenken. Ik liep mee, met mijn fantastisch team, de Damwâldrinners. Een team bestaande uit familieleden, buren(!), vrienden en vriendinnen van ons en speciaal van Willy. Samen hebben we een bijzondere prestatie geleverd. Nog steeds moeilijk te bevatten: Ik heb toen 24 uur continu gelopen! Ook teamgenote Joke flikte dit! Vierentwintig uur hetzelfde rondje van vijfhonderd meter lopen! Steeds dezelfde vrijwilligers en verkeersregelaars tegenkomen. Elke keer weer groeten en nog eens groeten… het hield mij op de been! Iedereen liep voor zijn of haar lotgenoot/genote. Ik voelde me die dagen erg sterk en liep speciaal voor Willy! Jemig, wat maakt zoiets je dan enorm sterk! Als ik terugkijk naar 12 en 13 juni 2015, dan kan ik wel zeggen, dat ik me toen niet gerealiseerd heb…, dat Willy ruim een half jaar daarna er niet meer zou zijn! Dat ze op 29 januari 2016, in de vroege ochtend, zou komen te overlijden. Nee, die gedachte is destijds nooit bij me naar boven gekomen. Never! Hoe naïef misschien…! Willy is zowel de vrijdag als de zaterdag er nog geweest, met de hulp van haar zussen Sjieuwke en Janny. Wat heeft ze genoten van zangeres Iris Kroes. Zij maakte de sfeer zo bijzonder en intiem.
4-p1530996
Voor sommigen/velen was het confronterend, maar wat heeft Willy genoten…, van de slotronde. Zij rolde mee in haar rolstoel, voortgeduwd door mij en/of een familielid. Nu denk ik wel eens: Meid, wat ging er op dat moment toch allemaal door je heen…?! Hoe heb je dit toch beleefd! Het was heftig en emotioneel, ook als Alwin en Dienie met Nanne Lukas meelopen. De SamenLoop voor Hoop is, was en blijft iets heel bijzonders. Achterom kijkend … heeft het voor mij nog veel meer betekenis gekregen! Destijds riep ik: Nooit weer 24 uur achtereen lopen. Dit was destijds in 2015 één keer maar nooit weer!

Nu denk ik: Zou er opnieuw een SamenLoop voor Hoop in Dokkum komen…. dan overweeg ik … om nog een keer 24 uur te lopen! Speciaal voor mijn Willy (… en natuurlijk alle lotgenoten…). Dit keer niet in teamverband…, maar als solist! Nog één keer 24 uur lopen….!

(Moet heel eerlijk bekennen, dat het maken van dit bericht, mij gisteren en vandaag behoorlijk heeft geraakt! Ga heel bewust met deze twee dagen om…!)

 

Voor de volledigheid plaats ik de foto’s van de Samenloop voor Hoop Dongeradeel 2015.

Druk op onderstaande fotolink om 176 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipPT5JjFhaO1oKAf1exo1G5ubgiFCKeqTrMWhwuZ

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Samenloop voor Hoop Dokkum 2015 precies twee jaar geleden. Opnieuw heeft het me behoorlijk te pakken…! (176 foto’s)

 1. ...... "Ikke"--- Opa Jo. zegt:

  Heesch ……”Brabant” _______

  Hoi Nanne,____________

  Afgelopen weekend was er in ons dorp, ook zult bijzonder, “Wandel Gebeuren”.
  …… Samen kuieren, samen lachen, samen in tranen, Samen Wandelen voor Hoop……
  Voor vele waren dat momentjes, genieten zonder toekomst…. !!!
  Was heel druk..141.teams deden mee, het dorpsplein was – “Paars -Gekleurd” —
  Heel indrukwekkend…. Een bedrag: 305.000. € …. bij elkaar getippeld.
  ………. “Kei-Mooi”….. Een gevoel dat je bij blijft … gut zeg.!!

  …… Tot OOgjes ….. Jo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s