Leerlingen CBS De Fontein Damwâld zullen uiteindelijk de Vlinders terug laten keren, na het zaaien van zelfgemaakte ‘Zaadbommen’. (41 foto’s)

P1660681Na een gastles door het Natuur- en Milieu Educatie-Centrum De Klyster, speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs, waarin leerlingen van klei, modder, water en bloemzaad de zogenaamde zaadbommen kneden, trotseerden ongeveer 25 leerlingen van CBS De Fontein Damwâld de regen en liepen daarna naar de Vlindertuin, naast de Hertenkamp. Hier was een officieel moment, samen met wethouder Wiersma. De meegebrachte ‘zaadbommen’ werden handmatig door de kinderen van De Fontein gezaaid. Deze week is het weer ModderDag. Een dag waarop kinderen in heel Nederland leren hun handen letterlijk uit de mouw en in de modder te steken.Tijdens deze ModderDag ontdekken kinderen weer wat eigenlijk modder is en hoe je ermee kunt werken en hoe leuk de natuur is. Over ruim een maand zijn de resultaten te bewonderen in de Vlindertuin…, mits het weer een beetje mee wil werken.

Druk op onderstaande fotolink om 41 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipPD4EUEINykLaiWoOnfVReQNNeQ21Xonhg1CouC?source=pwa&authKey=CObmvevFs_zGWw

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s