Bloemenzee en Paarden nabij Waddenzee Holwerd. Damwâld(!) en Trottleheads … wordt vervolgd! Lodenhelrun, sportspektakel in en rondom Feanwâldsterwâl. (12 foto’s)

P1660795P1660798P1660802P1660803P1660804P1660807

Weer een dag met veel verschillende smaken. Van het Wad tot en met de Fryske Wâlden. Van de Pier in Holwerd (Wilde graag iemand een flesje Port brengen…) tot en met de Lodenhelrun in en rondom Feanwâldsterwâl. Echter voor je de zeedijk bij Holwerd overrijdt heb je één grote bloemenzee aan je linkerhand. Op dit moment nog niet op haar mooist en nog niet in volle bloei. Ook de zon liet vanmorgen verstek gaan, maar net als vorig jaar is het weer één grote kleurige bloemenzee. Op de terugweg ben ik gestopt op het punt waar ooit, in een diep verleden, de boot naar Ameland aanmeerde. Moest behoorlijk inzoomen om de paarden op de foto te krijgen, die diep in de kwelder liepen. Ondertussen liet ook tureluur behoorlijk van zich horen. Waarschijnlijk kwam ik in het territorium van dit kleine, parmantige weidevogeltje. Ook in Brantgum heb ik nog een stop gemaakt. Hier staan momenteel de diverse aardappelvelden in volle bloei. Alweer een kleurenpracht en het deed me een beetje aan de gekleurde tulpenvelden denken. Morgenmiddag ben ik opnieuw in *** Brantgum: Trottleheads C.C. en heel veel Rockabilly. (Start 15.00 uur!). Prachtige tijd, om me morgenvroeg eerst in Buitenpost te melden voor de Swadde Kuier! Momenteel valt er heel veel te beleven in onze regio. Zo ook de Lodenhelrun in en rondom Feanwâldsterwâl. Vandaag komt de jeugd in actie en morgen de ouderen. Lodenhelrun…, de naam zegt het al een beetje: Een sportspektakel van een geheel ander kaliber. Graag had ik hier aanwezig willen zijn, helaas gaat dit niet lukken. Daarom vanmiddag snel een kijkje genomen op het parcours, bij Dûke Lûke. Waar ik morgen helaas ook niet aanwezig kan zijn is bij het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum. Eveneens spectaculair en op een fantastisch parcours! Voor hij of zij die nog genoeg energie heeft…, is er vanavond en morgenavond  nog het jaarlijks terugkerende Gigantenfestival in Aldtsjerk. Oh ja…, hier en daar werd er gevlagd, mét schooltas! Gefeliciteerd allemaal!

NB: *** Trottleheads gaat morgen niet door in Brantgum…, maar is verplaatst naar de Achterwei 52b in ons eigen Damwâld!P1660808P1660811P1660814P1660819P1660821P1660822

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s