Uilen ringen op twee adressen in Kollumerzwaag, na een gezellige verjaardagsvisite bij mijn broer in Twijzelerheide. (69 foto’s)

P1670837P1680066

Maandag 3 juli en alweer zo’n knettergekke, maar absoluut leuke dag. Allereerst als de sodemieter de wasmachine laten draaien. Samen met mijn schoondochter koffie gedronken en de wilde verhalen over… naaktslakken aangehoord! Persoonlijk vind ik het mooie beestjes. Mijn schoondochter denkt daar dus anders over! Samen in een behoorlijk tempo de nodige boodschapjes gehaald. Verder nog dingen geregeld voor de komende week. Vanmiddag naar Twijzelerheide geweest, waar een gigantische pop de aandacht trekt, omdat mijn broer vandaag zijn verjaardag heeft. We hebben weer precies dezelfde leeftijd en toch geen tweeling. Dan vanuit Twijzelerheide naar de Foarwei in Kollumerzwaag, naar de familie Boersma. Uilen ringen. Een machtig mooi gebeuren. Hier waren drie jonge uiltjes die geringd werden en daarna weer veilig in het nest verdwenen. Hoog in de nok van de schuur. Vervolgens naar de familie Ebbing, ook Kollumerzwaag. Ook hier vier jonge uilen, met dit verschil, dat dit nest zich in een kist hoog in de schuur bevindt. Dit met de reden, dat steenmarters op deze manier niet bij de jonge uiltjes kunnen komen. Dus kist met jonge uiltjes naar beneden, ringen en daarna weer naar veilig naar boven. De belangstelling was op het laatste adres erg groot. Begrijpelijk…, want het is een fantastisch iets om dit eens mee te maken.

Druk op onderstaande fotolink om 69 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipNh3hQrzkK_0QlI68nJFZzZ403OzezIeySD_Veb?source=pwa&authKey=CM7tm8aJoqnpqAE

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s