Wethouder Esther Hanemaaijer geeft startsein educatieprogramma “Pierewaaien” bij Holwerd, samen met leerlingen van CBS De Regenboog Dokkum. (117 foto’s)

 

P1690002

Vanmorgen heeft wethouder Esther Hanemaaijer van de gemeente Dongeradeel het jeugd-educatieprogramma ‘Pierewaaien’ geopend. De komende weken gaan meer dan honderd basisschoolkinderen uit de regio Noordoost Fryslân, de natuur op de kwelder bij Holwerd ontdekken. Vanmorgen waren het de leerlingen van de groepen vijf en zes, van CBS De Regenboog uit Dokkum.  Het project is een initiatief van de gemeente Dongeradeel, Staatsbosbeheer, NME centrum De Klyster en Waddenbeleefcentrum De Noordhoren.

P1690070

Het doel van het educatieprogramma is om kinderen van de basisschool zelf het leven op het Wad en de kwelder te laten ontdekken. Al “pierewaaiend” gingen de kinderen naar Vogelkijkhut de Wadpost op de kwelder. Onderweg vertelden de boswachter en de waddengids over de vogels, proefden de kinderen eetbare zoute planten, voelden ze de wind door hun haren en stonden ze met hun laarzen in het slik.

P1690213

Daarna ging het naar waddenbelevingscentrum De Noordhoren in Holwerd. In het centrum bewonderden ze krabben in de eb- en vloedbak en bekeken de leerlingen de vogels van heel dichtbij in de vitrines. De vondsten die de kinderen onderweg op de kwelder deden werden onder de microscoop gelegd. Tenslotte werden de vissen in het aquarium gevoerd.

Druk op onderstaande fotolink om 117 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipOeyJHcQsTkQZ0yT8NejM1hoFziaXNhRpUI8Kr9?source=pwa&authKey=CJqJq5KllKL27gE

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s