Boerendag Driezum – Wâlterswâld met grote Veekeuring op kwalitatief hoog niveau … Gewoon écht de gezelligste familiedag van het jaar! (280 foto’s)

P1000757P1000919P1000823P1010374

De geschiedenis herhaalt zich…, zou je bijna kunnen denken! Evenals vorig jaar, was het ook deze zaterdagmorgen één en al regen. Met bakken vol kwam het in de vroege morgen naar beneden. Rond een uur of acht werd het langzaam droog en later werd het zelfs een uitermate zonnige dag. Echter het kwaad was al geschied. Het terrein werd kleddernat! Zaterdagmorgen liep ik al vroeg tussen de koeien in Wâlterwâld, de dag van de grote Veekeuring. De vele regen die was gevallen had het iets lager gelegen weiland omgetoverd tot hier en daar één grote modderpoel. Er strandde nogal eens een auto in de blubber. De aanvoer van vee begint al heel vroeg in de morgen, om de deelnemende kalveren, pinken en koeien, zo goed mogelijk wedstrijd-klaar te maken. Er heerst dan één en al drukte. Maar ook de nodige stress is voelbaar. Eerst komt de hogedrukspuit op het vee, daarna wordt er gepoetst en gefönd. Er heerst vooral gezonde spanning en gezelligheid! Dan om 09.00 uur begint de uiteindelijke veekeuring. Juist op dit moment begint het zonnetje te schijnen en komt het publiek in grote getale een kijkje nemen. Het werd een prachtige Veekeuring. Pracht-vee op een hoog niveau! Maar er valt naast deze veekeuring nog zoveel meer te beleven, op deze Boerendag. Het is per slot van rekening … De Gezelligste Familiedag van het Jaar! Het was ’s middags ontzettend druk en gezellig op het Grote Evenementen-terrein. Spectaculaire acts van bijvoorbeeld de hoge draadgroep Geschwister Weisheit. Letterlijk op hoog niveau! Je moet maar durven! Een evenement met voor elk wat wils (heel veel, van jong tot oud! De bekende Paardendagen – Boerendag van Driezum-Wâlterwâld zijn daarom ook dit jaar weer een groot succes geworden.

 

Druk op onderstaande FOTO-LINK om 280 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipNONnwaYkDvP0boauVBesDcelELMOWdLVkwtOPe?source=pwa&authKey=COiB9Nz2zoXx8wE

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s