Canadese verrassende bliep, bliep, bliep in de nacht…! Leuk telefoontje over de gerezen perikelen op Ameland. Ook in Zoutkamp tref ik één van mijn wandelmaatjes, op deze tropische dinsdag! En de bijna dood van een jonge merel… (15 foto’s)

P1740557P1740560P1740563P1740566P1740571P1740573

Men spreekt vandaag van een tropische warmte! Het was inderdaad ook echt heerlijk warm. Gelukkig stond er een aangenaam verkoelend briesje, laten we het daar maar ophouden. Wederom een fantastische dag, een blije dag! Vanmorgen was ik al heel vroeg wakker…, maar dit zal wel aan het tijdverschil liggen, tussen Canada en Nederland. Het voelde echter als een zeer aangename en welkome bevrijding! Bliep, bliep, bliep… klonk het op mijn mobiel en ik draaide me al knorrend nog een keertje om! Vanavond toch maar even voorzorgsmaatregelen nemen. Wat heb ik zoal vandaag gedaan? Allereerst mijn eigen huishouden op orde gemaakt om daarna naar de Hoofdweg te fietsen. Een bakkie in de grote tuin en mijn vriendje Lukas was alweer akelig actief! Komt natuurlijk ook deels door het prachtige weer. Met z’n drieën zijn we gezellig naar de supermarkt geweest. Nanne Lukas belde me daarna…, om te vertellen dat mijn zwart jasje nog over de stoel hing. Pake syn jaske, pake moat komme! Daarom nog eens snel naar de Haadwei gefietst en kon gelijk mooi een parasol meenemen. Door dit alles werd het lunchen iets later. Wilde vanmiddag vroeg op de fiets zitten, om te genieten van het zomerse weer. Een fietstochtje naar het Wad?! Maar hoe mooi bedacht…, ik kreeg een telefoontje van Ameland. Mij werd gevraagd naar mijn mening over de gerezen perikelen op Ameland. Of ik daar iets vanaf wist en eventueel iets over wilde zeggen, daarover een mening had…? Natuurlijk wilde ik dit maar wat graag! Het is immers ook mijn mooie Ameland! Ameland is mooi en moet mooi blijven! Afijn, het fietstochtje kon ik op mijn buik schrijven en ben daarom dit keer in de auto gestapt en heb genoten in het vissersdorpje Zoutkamp. Soms denk je…, daar kom je niemand tegen…, maar ik belandde op het terras bij één van mijn loopmaatjes! Even kort bijgekletst onder het genot van een verfrissende Icetea! Ga nu nog even de bloemetjes water geven op het graf van ‘mijn Willy’! (

(Vergeet ik helemaal te zeggen…, maar koffietijd vloog er een jonge merel tegen het voorraam…, was eventjes behoorlijk van de kook…, maar is uiteindelijk toch weggevlogen, met een fikse hersenschudding. Heeft waarschijnlijk, al vliegend, naar de glinsterende pareltjes gekoekeloerd…!)

P1740577

P1740579P1740580P1740582P1740587P1740589P1740592P1740596P1740597

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s