Route landelijke Sinterklaasintocht Dokkum bekend.

thumbnail_Route Sinterklaasintocht DokkumOp zaterdag 18 november staat Dokkum in de schijnwerpers! Op deze dag vindt in de historische stad de landelijke intocht van Sinterklaas plaats. Naar verwachting zullen hier ongeveer 25.000 bezoekers genieten van een mooi welkomstfeest.

De route: Sinterklaas komt rond 12.00 uur ’s middags aan in Dokkum. De stoomboot vaart uit de richting van Leeuwarden de stad binnen. De Sint gaat rond 12.30 uur aan wal bij De Dijk in het centrum. Langs de gehele route is er van alles te beleven. Rond 13.00 uur komt de Sint met zijn pieten aan bij het podium op de Markt. Na het vertrek van de Sint omstreeks 13.15 uur gaan de festiviteiten nog even door.

Voorbereidingen: De landelijke intocht van Sinterklaas is de grootste live-productie van de Nederlandse televisie. Vorig jaar werd de landelijke intocht bekeken door 2 miljoen tv-kijkers. Een evenement van deze omvang, waarbij er veel mensen met kinderen op de been zijn, wordt zorgvuldig voorbereid. Momenteel worden de maatregelen in kaart gebracht die genomen worden voor een mooi en veilig feest.

Op de hoogte blijven: Samen met inwoners en ondernemers wordt er enthousiast gewerkt aan een feestelijk dagprogramma. Dokkum wordt op de kaart gezet! Het laatste nieuws is te volgen via Twitter: @SintDokkum en Facebook: SintDokkum. Medio oktober gaat de website http://www.sintdokkum.nl live, waar ook praktische informatie te vinden is.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s