Zeearend van Suawâld liet hem zien…, echter poseren voor de foto, voor het mooie plaatje, was er helaas niet bij! (7 foto’s)

P3120201-001Na al het huishoudelijke gedoe, ben ik op het eind van de morgen naar Suawoude (Suwâld) gereden. Op zoek naar de Zeearend! Nog nooit had ik iemand over een Zeearend in de omgeving van Suwâld horen spreken. Toen ik het kortgeleden uiteindelijk hoorde, dacht ik dat het om een Visarend zou gaan, maar nee het gaat echt om de Zeearend. Een imposante vogel! Na enig wachten, zagen we uiteindelijk, de Zeearend op grote afstand vliegen. Ik heb hem gezien! Staat ook op een foto…, echter vanaf zeer grote afstand! Pech hadden we ook nog eens met het licht… een lichte blauwe waas hing over de omgeving. Bepaald niet geschikt om te fotograferen. Ik spreek bewust over: We! Er waren meer fotografen, op jacht naar deze bezienswaardigheid: De Zeearend van Suwâld.

P3120215P3120216P3120220Iedereen die de plek passeerde, daar waar wij stonden, had het over de Zeearend. Men wist precies te vertellen wanneer men de ‘vliegende deur’ voor het laatst had gespot. ‘Vliegende deur’,  want een volwassen zeearend heeft toch maar liefst een vleugelspanwijdte van om en nabij de 200 tot 250 centimeter! Goed te zien was zijn grote gele snavel en de diep gevingerde vleugels. Na het spotten van de Zeearend, heb ik nog een aantal foto’s gemaakt in de omgeving van die karakteristieke dorpje: Suwâld. Niet te vergeten…, nog een lekker bakkie koffie gedronken in een rustgevende,  grote tuin.

P3120213P3120212P3120206

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s