De Maïsoogst op de natte Zandhorst-Wouterswoude bracht me via de Oosterboereweg uiteindelijk naar het mooie Lauwersmeer, op zoek naar alweer een Zeearend! (27 foto’s)

mais en lauwersmeer 29 september 2017

Zat gisteren de vaart er behoorlijk in, tijdens het oogsten van de maïs, vanmiddag had het nogal enige voeten in de aarde. Het werd af en toe ploeteren op de percelen bij de Zandhorst-Wouterswoude. Uit alle macht probeerde men toch de maïs van het land te krijgen. Voor de komende dagen is er de nodige regen voorspeld en daarmee wordt het oogsten van maïs, op de natte percelen een flink stuk moeilijker. Vanmiddag waren er twee zware tractoren nodig voor grote wagens. Daarna heb ik nog een kijkje genomen in het mooie Lauwersmeer. In de hoop dat er nog eens iemand aan het oogsten was. Niet dus! Feit is echter wel dat het Friese landschap de komende tijd weer sterk veranderd. Het wordt weer kaal. Ben via de Oosterboereweg gereden, waar ik iemand spotte met een paard en karretje, op weg naar Kollum, om in alle rust zand te halen. In het Lauwersmeer heb ik nog een flink stuk gelopen en ben voor de verandering eens naar Vogelkijkhut De Baak gelopen. Eigenlijk ook een beetje in de hoop…, dat de Zeearend zich zou laten zien…., dit tegen beter weten in.

*** Druk op onderstaande FOTOLINK om 27 foto’s te bewonderen.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipOQd9QKRb3uOMS2KuEKzL7VJge-Z2koCAgDPwP1?source=pwa&authKey=CJPI96PR9pr15AE

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s