Leerlingen van de Botkeskoalle Damwâld, de Nynke van Hichtumskoalle Dokkum, De Bolster Eastermar en De Oerstek Noardburgum genieten volop van Sinterklaassprookje in De Colle Kollum. (168 foto’s)

P3180936Daar zat ik dan vanmorgen om 08.00 uur in de wachtkamer, bij mijn huisarts. Normaal gesproken kom ik daar eigenlijk nooit – uitgezonderd de halfjaarlijkse hoge bloeddruk-controle! Lachend werd ik binnen geroepen, door mijn vriendelijke vrouwelijke huisarts, die ik eigenlijk alleen maar ken via het hardlopen. Deze week had ik plotsklaps jeuk aan een moedervlek, die ik overigens nog nooit had opgemerkt! Van horen zeggen, begreep ik dat je dan de huisarts moet raadplegen en daar niet te lang mee moet wachten. Zo gedacht, zo gedaan! Niks aan het handje, was de conclusie. Blij en opgelucht stapte ik weer in de auto! Nu ben ik normaal gesproken al een slechte slaper… doch vannacht spookte het vanaf een uur of twee. Probeer je gedachten dan maar weer eens rustig te krijgen en de slaap te pakken. Nee dus! Met ingang vanaf NU…, ga ik het ook rustiger aan doen…, was mijn dwaze gedachte! Mooi niet! Na mijn bezoek aan de huisarts volgde gelijk een ritje Dokkum…, naar de beugelboer!

P3190162Dan lees ik een reactie met een vraag: Kom je ook naar ons Sinterklaassprookje in Kollum? Besluit toch te gaan. Past nog mooi in mijn schema, voordat ik naar Hardegarijp moet, naar Theaterles met Annegreetje. Gevolg van dit alles is wel, dat ik rond half twaalf moest warm eten! Echter ook dit is geen probleem. Als boerenzoon hadden wij vroeger de gewoonte om stipt om elf uur te eten – warm wel te verstaan! Daarna ging het naar Kollum. Naar de Colle. Hier was een middagvoorstelling van een traditioneel Sprookje voor de leerlingen van het openbaar basisonderwijs, met als titel: WIE HEEFT DE VROUW VAN DE SULTAN ONTVOERD? Een prachtig Sinterklaassprookje en de leerlingen van de Botkeskoalle Damwâld, de Nynke van Hichtumskoalle Dokkum, De Bolster Eastermar en De Oerstek Noardburgum, hebben volop kunnen genieten. In totaal 1200 leerlingen gaan deze week naar de theatervoorstelling en zaterdagavond 25 november is iedereen welkom! Dit is tevens de laatste voorstelling. Een aanrader om te gaan!

*** Druk op onderstaande FOTOLINK om 168 foto’s te bewonderen.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipNxT8GY1o-4v9ODlhL_KGpdlYJLl6gXolB0vpwy?source=pwa&authKey=CN6O0-nskKz94AE

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s